Läs mer..." />

Nygamle klubbchefen, Andreas Dayan, berättar om det senaste

Vi är drygt två veckor in i 2020 och VSK Fotboll har startat året med satsningar på många olika fronter. Här berättar klubbchefen, Andreas Dayan, kring statusen i klubben samt om frågor som har med föreningen att göra.

Organisationen

Först och främst vill jag säga att det känns väldigt hedrande att ha blivit erbjuden tjänsten som klubbchef för VSK Fotboll. Det märks att det händer mycket inom klubben, vi har en helt ny organisation på plats som gör att vi kan börja jobba proaktivt och i ett utvecklande syfte. Tidigare år har det handlat mycket om att släcka bränder, nu kan vi jobba med processer som sträcker sig över längre tidsperspektiv. Styrelsen kan jobba mer strategiskt och mindre operativt vilket gör att vi kan utveckla klubben inom olika delar.

Jämfört med tidigare år är vi nu många händer och fötter som jobbar i mer eller mindre tjänstgöringsgrad inom många olika områden vilket känns väldigt kul. Det är härlig energi och mycket som händer, samtidigt gäller det att vi snabbt hittar en struktur i vårt arbetssätt så det blir bra från början.

Vi har aldrig varit så stora som vi är idag, mycket fokus har tidigare legat på sporten och A-laget med en operativ styrelse. Idag finns det helt andra förutsättningar för oss att faktiskt börja jobba mot ett mycket mer professionellt håll. Denna förändring har till stor del med Svensk Elitfotbolls resa och de nyinkomna intäkterna att göra. Nu tror jag verkligen att vi kan få fart på föreningen och nå det stora målet: att ta oss tillbaka till Allsvenskan.

Marknad

Marknadsarbetet pågår för fullt, där har vi nyanställda Johan Svensson, Lennart Fallbrink som är tillbaka efter ett kortare uppehåll och även jag själv som är ute och träffar gamla och nya partners.

Vi har en väldigt bra exponeringsyta nu i och med det nya tv-avtalet och positionen vi har inom svensk fotboll där vårt varumärke är väldigt starkt och rankas väldigt högt. Det finns många mervärden i att samarbeta och associeras med en fotbollsklubb i Sverige.

Vi har flera nya intressanta koncept där responsen vi får är fantastiskt bra. Vi har lyssnat in och tagit lärdom av vad våra partners känner att dom förväntas få av en fotbollsklubb i Västerås. Nu är vi ute för fullt och jobbar både lokalt och nationellt för att stärka vår marknadsintäkt och bygga upp den till den nivån den behöver vara för att vi ska lyckas ta nästa steg.

Damfotbollen

Processen kring damfotbollen går framåt där vi snart kommer skicka in vår serieanmälan. Det är fortfarande mycket planering och många saker som ska falla på plats innan vi kan kommunicera mer kring detta men det börjar närma sig ett färdigt koncept. Det som är klart är att damlaget kommer spela i division 4 där serieanmälan ska vara inne senast 15 februari. I dagsläget kan vi inte kommunicera mer än så, mer information kommer så snart vi är helt klara i hur damfotbollen kommer se ut i VSK Fotboll 2020.

Den 12 januari hade vi ett informations- och uppstartsmöte för flickakademin vilket är jätteroligt, intresset har varit enormt. Vi kommer sparka igång den verksamheten första helgen i februari med 64 härliga och ambitiösa tjejer. Tjejerna tillhör olika klubbar runt om i Västerås men samlas här hos oss en gång i veckan för att bedriva en utvecklande träningsmiljö. Vi har valt att blanda ledare från vår egna akademi tillsammans med ledare från andra klubbar eftersom det är en neutral verksamhet. Ambitionen är att bidra med något som inte finns inom flickfotbollen i Västerås och försöka implementera lite av VSK:s metodik inom spelarutveckling.

Ungdom- och akademiverksamheten

Ungdomsverksamheten är fortsatt väldigt stor. Vi har gjort många aktioner under de senaste åren för att begränsa antalet spelare som tillhör VSK Fotboll för att skapa möjligheter för övriga föreningar att faktiskt ha spelare i alla ålderskullar. Vi jobbar intensivt med utbildning för ungdomsledarna så ledarna i sin tur kan fostra bra spelare. Vi anser att det är viktigt att få ut vår metodik bland ungdomsledarna så dem kan skapa en meningsfull fritid och bygga spelarna även som människor. Vår värdegrund ska genomsyra hela vår verksamhet där ungdomsverksamheten inte är något undantag. Vi vill fostra bra människor, det är inte många fotbollsspelare som tar sig hela vägen till elitfotbollen och därför vill vi att spelarna som lämnar ska få med sig någonting mer än bara fotbollskunnande.

Inom akademiverksamheten har vi genomgått 2019 års certifiering och hamnade på plats nummer 21 med tre stjärnor. Vi är på väg mot fyra stjärnor vilket vi bedömer att vi kommer uppnå under 2020. Vi fortsätter att utveckla akademiverksamheten varje dag. Vi har många intressanta spelare på gång från akademin och några utav spelarna kommer troligtvis göra sina A-lagsdebuter redan i år.

Arenautveckling

Den slutgiltiga planen för utbyggnationen på arenan är snart i mål. Av olika anledningar, som vi inte kunnat påverka, har det dragit ut på tiden men vi börjar nu närma oss ett slutgiltigt beslut. Bygget kommer förmodligen starta under våren och stå klart under höstsäsongen. Utbyggnationen kommer innebära bättre arbetsmiljö för vår personal samt bättre ytor för våra partners i samband med hemmamatcher.

Att utveckla arenan och göra arenaupplevelsen mer intressant för våra besökare är även det något vi jobbar frekvent med. Vi jobbar mycket med publikrekrytering för att kunna nå fler människor. Vi vill bli bättre på att synliggöra när vi har matcher och skapa bättre event i samband med matchdagar.

Säsongen 2020 kommer det även finnas ny belysning på arenan som framförallt kommer skapa ännu bättre tv-produktion men även förhöjer upplevelsen på arenan. Även konstgräsplanen är något vi jobbar stenhårt med för att kunna byta ut. Vi har förmodligen den sämsta konstgräsplanen inom hela den svenska elitfotbollen. Vi måste lägga en ny och jag hoppas innerligt att vi får till det.

Discovery/Unibet

Cmore och Svenska Spel kommer inte vara partners för Allsvenskan och Superettan längre. Det är Discovery och Unibet som skrivit nya avtal med Svensk Elitfotboll och tar därmed över den rollen. Detta innebär att det kommer bli bättre tv-sändningar och bättre produktioner av våra matcher säsongen 2020. Matcherna kommer inte sändas i linjära kanaler i samma utsträckning, det kommer vara Discoverys streamingtjänst Dplay som visar alla matcher. Vi kommer inom kort kunna presentera en möjlighet för klubben att tjäna pengar om man tecknar sitt abonnemang via oss, mer info kommer inom kort.

Unibet kommer jobba mycket med organisationen utifrån utbildning där de mjuka värdena inom betting ligger i fokus. Av det jag hört och sett känns Unibet som en väldigt bra partner. Likt Discovery kommer vi inom kort presentera en möjlighet för klubben att tjäna pengar om kunder hänvisar till VSK vid användning av Unibet, även här kommer info inom kort.

På återhörande!

Snart kommer vi dra igång ”Dayans hörna” i filmformat. Där kommer jag varannan vecka att uppdatera om läget i föreningen.