Nyförvärvets sköna entré i Grönvitt – passade till segermålet: ”Ett härligt gäng”

Sara Eriksson blev spelklar lagom till seriefinalen. Nyförvärvet presenterade sig direkt för VSK Fotboll. ”Jättekul att få vara med och bidra”, säger 19-åringen efter segern.

VSK Fotboll värvade Sara Eriksson från Västerås BK 30 i tisdags. Det blev en mycket lyckad entré på Veddestavallen. 19-åringen spelade fram till Safiya Abdulkadir Abshirs segermål. Foto: Bo-Göran Lundqvist

JÄRFÄLLA. Västerås BK 30 vann mot Gefle IF i division 1 på Ringvallen i Västerås för en vecka sedan och då blev Sara Eriksson segerskytt för de svartvita.

I dag var hon alltså tillbaka i Grönvitt.

– Jag fick inte så mycket speltid i BK 30 så jag bestämde mig för att ta steget hit till VSK. VSK är duktiga så det kändes rätt att testa något nytt och få tillbaka glöden, säger löpstarka forwarden till klubbmedia efter 1–0 i seriefinalen mot Bele Barkarby FF på Veddestavallen i Järfälla.

Sara Eriksson blev klar för VSK Fotboll i tisdags och hann med tre träningar på Iver Arena med den klubb som hon även representerade i division 4 premiärsäsongen 2020.

– Det har verkligen gått fort de här dagarna.

Rekryteringen av det kompletterande anfallsvapnet gav omedelbar effekt för Grönvitt – med bland annat bolleveransen fram till segerskytten Safiya Abdulkadir Abshir.

– Jättekul att vara tillbaka. Det här är ett härligt gäng som spelar bra fotboll. Jag var lite nervös innan eftersom det var min första match och en seriefinal. Men det var jätteroligt att få vara med. Jag hoppas kunna bidra med mål, assist, bra passningsspel och energi till truppen, säger Sara Eriksson.

Hur ser du på seriefinalen?

– Det var en väldigt fysisk match. Vi spelade vårt eget spel och kämpade. Det var kanske inte den snyggaste fotbollen men det berodde nog en del på vädret och underlaget,

Grönvitt hade ett bortafölje i Järfälla som andra damlag sannolikt bara kan drömma om.

Supportrarna stöttade med ramsor – och peppade spelarna fram till de tre poängen.

– Det var extremt roligt att se och väldigt speciellt, säger Sara Eriksson.

VSK Fotbolls huvudtränare Lisa Hellenberg öser beröm över nyförvärvet.

– Sara Eriksson kan hålla i bollen och ger oss ytterligare en dimension i anfallsspelet.

FOTNOT. Sara Eriksson tillhörde Västerås BK 30 även 2020 men utvalda spelare i klubbens F19-lag hade då möjlighet att parallellt spela för BK 30 och VSK Fotboll.

Bele Barkarby FF–VSK Fotboll 0–1 (0–1)

Målet: 0–1 (26) Safiya Abdulkadir Abshir.
Hörnor: 7–3 (5–1).

Domare: Ellen Kindberg.
Publik: Cirka 150 (på Veddestavallen, Järfälla).

Så spelade VSK Fotboll:
Målvakt:
 Freja Grabmüller.
Backlinje: Hanna Helg, Evelina Sjöstrand, Thea Nilsson, Julia Holmström.
Mittfält: Lova Howell Rudstam, Emrica Randberg, Safiya Abdulkadir, Bianca Igelsias Acosta.
Anfall: Tilda Hellén, Elin Antonsson.
Avbytare: Tina Amin, Sara Eriksson, Louise Johansson, Lova Lööf, Jacqueline Jessen (målvakt).