Nu har det nya konstgräset anlänt till Iver Arena: ”Vi har sett fram emot detta länge”

Superettan planeras att dra igång den 14 juni – nu har det nya konstgräset anlänt till Iver Arena. I dagarna påbörjas arbetet med att lägga det nya konstgräset.

Den 17 januari publicerade Filip Tronêt ett klipp på sociala medier angående skicket på Iver Arenas konstgräsplan – nu, drygt tre månader senare, påbörjas arbetet med att lägga en ny konstgräsmatta.

– Det känns superbra att det äntligen kommer en ny matta på plats. Vi i laget har sett fram emot detta under en lång tid, säger Filip.

I och med bytet kommer det arbetas på lagets ordinarie träningsplan – något som kommer påverka träningsupplägget under en tid framöver.

– Arbetet kommer inverka på vårat ordinarie träningsupplägg eftersom det förväntas ta ungefär tre till fyra veckor att byta ut planen där vi vanligtvis tränar. Under tiden arbetet pågår kommer vi träna på naturgräs, vilka naturgräsplaner det blir får vi se.

Foto: Åke Hedvall

Planbytet innebär att VSK Fotboll kommer ha en spillrans ny konstgräsplan när seriestarten förväntas dra igång, vilket är positivt från många synvinklar. Filip är inne på fördelarna i lagets spelsätt.

– Att ha en helt ny matta inför seriestarten kommer att gynna oss eftersom vi vill bedriva ett snabbt spel med mycket kombinationer vilket kommer att bli betydligt enklare på det nya konstgräset, säger Filip Tronêt.

Hampus Lundskog