Nu drar vi igång träningen inför säsongen 2023!

Knappt har damlaget hunnit haft sin avslutning innan det nu är dags att dra igång träningarna igen.

Med nya förutsättningar så ska laget ta sig an 2023. Från styrelsen har man satt upp att damlaget ska vinna division 2 senast 2023. Laget kommer bara spela i en serie, division 2, och det innebär en trupp med färre spelare än årets (27+3 spelare)

Vi fick en pratstund med tränare Lisa Hellenberg om hur hon ser på det hela.

Lisa Hellenberg

Nu i dagarna så har ni dragit igång träningarna inför säsongen 2023. Innan vi går över till den så undrar jag hur du nu ser på den gångna säsongen, med lite distans till den?

– Jag tycker vi har gjort en fantastisk säsong! Obesegrade på hemmaplan, bara tre förluster och 61 gjorda mål – det är oerhört starkt för nykomlingar i division 2.

Vilken lärdom kan du dra utav den som du tar med dig in i nästa säsong?

– Vi har jobbat väldigt mycket med spelet under året och försökt sätta en identitet för hur VSK dam vill spela fotboll. Nu behöver vi jobba mer med det mentala, speciellt när vi går in i säsongen med ett uttalat mål att vinna serien.
– Hur hanterar vi den pressen, hur snabbt kan vi resa oss efter en motgång och vad gör vi när spelet hackar lite.

Förra helgen var det avslutning för 2022 säsongen och nu är det full fokus framåt. I dagsläget så har du en trupp på 17 utespelare och 2 målvakter. Vi ska också nämna att Louise Johansson är gravid och kommer Inte kunna vara med på åtminstone vårsäsongen. Vilka positioner och spelare söker du främst efter och hur stor trupp ska det bli?

– Vi siktar på en trupp med 22 utespelare + målvakter. Sen om det landar i 19+2 eller 22+3 får vi se.

– Vi har inte haft några öppna träningar som vi hade förra året där alla var välkomna, utan vi har mer tittat på vad vi söker för spelare och på vilka positioner vi behöver förstärka. Vi tittar väldigt mycket på ambition, och vill ha en trupp som prioriterar fotbollen och kan träna 4 pass per vecka.

– Vi har några spelare i provträning under november och december, men får se vart det landar.

Vi har ju också ett riktigt duktigt F15 lag som till nästa säsong blir F17, är det aktuellt med någon från det laget?

– Vi har ett par aktuella spelare från F17 som kommer var med under vintern, och sen får vi se om dom tar klivet upp till damtruppen eller om dom kommer roteras upp i träning under 2023 istället.

Hur ser tiden ut fram till säsongstart i grova drag?

– Fram till jul tränar vi 3-4 pass per vecka med lite ledighet över jul och nyår.

– Vi har första träningsmatchen bokad redan 28 januari, så vi kommer spela många träningsmatcher innan serien drar igång i april.

När så många lag från division 1 åkte ur sina serier så blir väl division 2 tuffare 2023?

– Ja, det förväntar vi oss att den blir.

– Vi tar med oss självförtroendet från förra året, men behöver också gå in med inställningen att det kommer blir tuffare i år och vi behöver höja oss en nivå till.

Vilken målsättning har ni 2023?

– Vi ska vinna serien!

Tack så mycket för pratstunden och fler rapporter kommer!

– Tack själv!