Motståndarkollen: Vasalunds IF

I Superettans tredje omgång ställs VSK Fotboll mot nykomlingen Vasalund – som likt Grönvitt samlat ihop en poäng på de två inledande omgångarna.

royo_21

Vasalund åkte på en riktig smäll i premiären när Jönköpings Södra besegrade nykomlingen med 5-1 på Stadsparksvallen i Jönköping. Det var dock gästerna som gjorde matchens första påse. Mai Traore – med 23 mål i seriespelet förra säsongen – öppnade målskyttet i minut 14.

Uppgiften att bevaka ledningen försvårades i minut 34 när gästernas Charbel Georges fick syna det röda kortet. Vasalund höll tätt halvleken ut, men i minut 52 startade hemmalagets målfest där fem olika måkskyttar skulle hitta nätet.

I den senaste omgången gästade Trelleborgs FF Skytteholms IP i en tillställning som slutade med delad poäng. Mai Traore gjorde i minut 55 sitt andra mål för säsongen men gästerna både kvitterade och tog ledningen kort därpå. Vasalunds Anthony Wambani utjämnade matchen i minut 73 och mötet slutade 2-2.

Poängen innebar att Vasalund lämnade jumboplatsen till Örgryte och nu parkerar näst sist i tabellen på grund av sämre målskillnad än de övriga fem lagen (inklusive VSK) som samlat ihop en poäng.

Vasalund vann förra säsongen Division 1 Norra med en marginal på sju poäng till tabelltvåan Brommapojkarna. Vasalund samlade ihop 69 pinnar på de 30 omgångarna, där man noterades för hela 22 segrar.

Seriesegern var säkrad med ett antal omgångar kvar att spela, och Vasalund kunde kosta på sig att förlora de två avslutande matcherna, under en säsong där Solnaklubben endast förlorade fem fighter.

Den senaste tävlingsmatchen mellan VSK och Vasalund spelades i september 2017 på Iver Arena. Mötet i Division 1 Norra slutade då 2-1 till VSK. Faktum är att de fyra senaste mötena i tävlingssammanhang slutat med hemmasegrar.

Lagen ställdes emot varandra i en av de avslutande träningsmatcherna inför denna säsong. Matchen den 26 mars på Iver Arena slutade med klara 3-0 till gästerna. Målen gjordes av Peshraw Azizi, Anthony Wambani och Yasuoka Takuto. Dags till revansch för Sportklubben på måndag! Matchstart 18.30.