Läs mer..." />

Motståndarkollen: ”Se upp för VSK:s omställningar”

Moonga Simba gjorde sitt första mål i den grönvita tröjan i det förra mötet med Dalkurd
Foto: Åke Hedvall

Chans till revansch när VSK Fotboll ställs mot Dalkurd för andra gången på en dryg vecka. Tisdagens tillställning slutade 3−2 i Uppsalalagets favör och mittbacken John Stenberg har planen klar för att försöka upprepa bedriften på söndag:

− Vi får se upp för VSK:s omställningar och vara mer noggranna med att inte dra på oss för mycket hörnor och frisparkar, säger Dalkurdspelaren.

När slutsignalen ljöd på Studenternas i lördags passerade Dalkurd Grönvitt i tabellen. De tre poängen som 3−2-segern innebar tog hemmalaget förbi VSK Fotboll på bättre målskillnad. Lagen ligger nu på elfte respektive tolfte plats med 16 inspelade poäng på 15 omgångar, en pinne mer än Umeå FC på negativt kval.

När Liridon Selmani skickade in sitt andra − och Dalkurds tredje − mål i den 71:a minuten såg tisdagens fight avgjord ut. Grönvitt gav sig dock inte och var en missad stopptidsnick från att ta med sig en pinne från Uppsala. Hemmalagets John Stenberg tycker att Dalkurd kontrollerade tillställningen.

− Vi tar med oss att vi spelade en intensiv fotboll där vi känner att vi har bra kontroll på matchen. Sedan skapar VSK en del i slutet av matchen och det får vi skärpa till inför söndagens match, säger Stenberg.

Hur skulle du beskriva ert sätt att spela fotboll?
− Vi vill spela en intensiv fotboll med mycket kombinationer och kreativa lösningar för att nå sista tredjedelen. Vi har en trupp för den typen av spel.

Halva serien spelad – vad har ni för målsättning med resterande del av säsongen?
− Vår målsättning är väl egentligen att se till att vi tar de poäng vi förtjänar. Inte bara att vi spelar bra utan också att vi tar fler trepoängare.

John Stenberg har startat samtliga matcher för Dalkurd denna säsong, och dessutom mäktat med fyra mål från sin mittbacksposition. Stenberg – uppväxt i Åmål – anslöt till Dalkurd inför säsongen efter flera år i den Värmländska residensstaden Karlstad. Mittbacken ställdes mot Grönvitt under flera säsonger i Division 1 Norra när han representerade Carlstad United. Carlstad United slogs sedermera ihop med Karlstad BK och de båda klubbarna bildade Karlstad Fotboll där Stenberg lirade innan han kritade på för Dalkurd i vintras.

Nyligen belönades Stenberg med ett nytt kontrakt för sina prestationer i Uppsalaklubben. Om sin egen säsong säger 27-åringen:

 − Helt okej tycker jag, men jag kan bli mycket bättre. Jag trivs bra och har fått mycket förtroende så förhoppningsvis blir det ännu bättre under andra halvan av säsongen.

Inbördes möten:
2020: Dalkurd FF – VSK Fotboll 3-2 (Superettan)
2020: VSK Fotboll – Dalkurd FF 2-1 (Vänskapsmatch)
2019: VSK Fotboll – Dalkurd FF 1-1 (Superettan)
2019: Dalkurd FF – VSK Fotboll 1-6 (Superettan)
2019: VSK Fotboll – Dalkurd FF 2-0 (Vänskapsmatch)

Dalkurds senaste 5 matcher:
Dalkurd FF – VSK Fotboll 3-2 (Superettan)
IK Brage – Dalkurd FF 2-1 (Superettan)
Dalkurd FF – Halmstads BK 1-1 (Superettan
Jönköpings Södra IF – Dalkurd FF 2-1 (Superettan)
Dalkurd FF – Norrby IF 2-2 (Superettan)

Inför matchen:
Vad: VSK Fotboll – Dalkurd FF (Superettan)
När: Söndag 05/09 kl. 17:30
Var: Iver Arena

Matchen sänds av Dplay. Har du inte tillgång till Dplay kan du se matchen hos O´Learys och Allstar.

Du kan även följa liverapportering från matchen på vårat Twitterkonto eller i vår app ”VSK Live”.

Johannes Ollson & Hampus Lundskog