Motståndarkollen: Östers IF

Sean Sabetkar i fjolårsmatchen mot Östers IF på Iver Arena.

Under lördagen beger sig VSK Fotboll till Växjö och Myresjöhus Arena för att ställas mot ett Östers IF med full pott efter två spelade omgångar.

Det är två formstarka lag som drabbar samman i den tredje omgången av Superettan 2020. Respektive lag har fyra segrar och en oavgjord på de senaste fem matcherna. Öster är tillsammans med ex-allsvenska GIF Sundsvall de enda lagen på sex poäng efter två omgångar av Superettan. Öster har samlat ihop sina poäng genom två uddamålssegrar mot Norrby och Trelleborg. VSK ligger tätt bakom med en seger och ett kryss inledningsvis.

Östers premiär hemma mot Boråslaget Norrby såg ut att gå mot ett nederlag då gästerna tog ledningen i den 77:e matchminuten. Hemmalaget vände dock tillställningen till en 2-1-seger under matchens sista tio minuter genom mål av Carl Johansson och VSK-bekantingen Petar Petrovic. Petrovic, som blev inbytt i den andra halvleken, gjorde under 2019 nio framträdanden för Grönvitt i Superettan. I Östers andra fajt för säsongen höll de nollan borta mot Trelleborg. Det var hemmalaget som skapade flest chanser, i synnerhet i den andra halvleken, men James Keanes mål i den tredje minuten skulle bli matchens enda och gav Växjölaget segern.

Historiskt sett har det varit jämna matcher mellan Grönvitt och Öster där matcherna ofta slutar med delad poäng mellan lagen. Förra säsongens match på Myresjöhus Arena mellan ÖIF och VSK Fotboll slutade just oavgjort, 0-0. I mötet i Västerås tog bortalaget dock samtliga tre poäng. Mattias Pavic gav Öster ledningen innan Jonas Hellgren kvitterade i minut 84. Gästernas David Johannesson avgjorde sedan matchen med sitt 1-2-mål på stopptid.

Jonas Hellgren i fjolårsmatchen mot Östers IF på Iver Arena.

Segerskytten David Johannsson är en av flera spelare som lämnat Öster inför innevarande säsong. Bland nyförvärven hittar vi, förutom tidigare nämnda Petrovic, även Ammar Ahmed (Syrianska) Alexander Henningsson (Norrby) Billy Nordström (BP), Damir Mehic, (GAIS), Nicolas Mortensen (Helsingör) Simon Alexandersson (Kristiansund) och Marco Rochester Sörensen (Silkesborg).

Östers senaste 5 matcher:
23/6: Trelleborgs FF – Östers IF 0-1 (Superettan)
17/6: Östers IF – Norrby IF 2-1 (Superettan)
13/3: Östers IF – Halmstad BK 2-0 (Träningsmatch)
08/03: Östers IF – Trelleborgs FF 0-0 (Träningsmatch)
23/2: Östers IF – Linköping City 4-0 (Träningsmatch)

Inför matchen:
Detaljer:
Vad: Östers IF – VSK Fotboll (Superettan)
När: Lördag 27/6 kl. 17:30
Var: Myresjöhus Arena (Växjö)

Matchen sänds av Dplay. Har du inte tillgång till Dplay kan du se matchen hos O´Learys och Allstar.