Motståndarkollen: Örgryte IS

Grönvitt är ute efter revansch efter förlusten mot Örgryte senast lagen möttes i omgång 10
Foto: Åke Hedvall

Ett formsvagt Örgryte IS gästar under söndagen Iver Arena för spel i Superettans 28:e omgång.

Det är ett Örgryte med tveksam form som imorgon springer ut på Iver Arenas konstgräs. Sett över de tio senaste omgångarna har ÖIS plockat minst antal poäng av alla lag i serien – fyra stycken – och bara vunnit en av dessa matcher. Dyster är också Göteborgslagets facit på bortaplan under säsongen. På de 13 fajter ÖIS har lirat på resande fot har man inkasserat en seger och totalt sju poäng. Endast tabelljumbon Ljungskile har samlat ihop färre poäng på bortaplan.

Den senaste trepoängaren för Örgryte kom för tre omgångar sedan, den 24 oktober hemma mot Öster. Matchen slutade 4-1 och ÖIS tog där tre tunga pinnar. Efter vinsten har Örgryte två raka förluster, mot GIF Sundsvall respektive Akropolis i den senaste omgången.

Inför den 28:e omgången av Superettan parkerar Örgryte på platsen precis ovanför negativt kval. ÖIS har samma antal poäng (29 pinnar) som tabelltian Dalkurd och elvan Trelleborg, i vad som ser ut att bli en riktig nagelbitare till avslutning av Superettan. Precis bakom trion, på 28 poäng, återfinns Norrby IF och AFC Eskilstuna på kvalplatserna nedåt i seriesystemet.

Mellan ÖIS och Grönvitt, på plats åtta, skiljer det sex poäng. När Sportklubben och ÖIS drabbade samman tidigare under säsongen var det Örgryte som tog samtliga tre poäng. Brian Span gav VSK ledningen i Göteborg med två snabba mål i slutskedet av matchen gav hemmalaget segern. Ögrytes påsar gjordes då av Lukas Browning och Kevin Ackerman. Den senaste matchen mellan lagen på Iver Arena spelades i augusti 2019. Där segrade VSK Fotboll med 2-0 efter mål av Filip Tronet och Emil Skogh.

Inbördes möten:
2020: Örgryte IS – VSK Fotboll 2-1 (Superettan)
2019: VSK Fotboll – Örgryte IS 2-0 (Superettan)
2019: Örgryte IS – VSK Fotboll 0-2 (Superettan)

Örgrytes senaste 5 matcher:
Örgryte IS – Akropolis 0-1 (Superettan)
GIF Sundsvall – Örgryte IS 4-1 (Superettan)
Örgryte IS – Östers IF 4-1 (Superettan)
Degerfors IF – Örgryte IS 2-0 (Superettan)
Örgryte IS – Dalkurd 1-2 (Superettan)

Inför matchen:
Vad: VSK Fotboll – Örgryte IS (Superettan)
När: Söndag 22/11 kl. 14:30
Var: Iver Arena

Matchen sänds av Dplay. Har du inte tillgång till Dplay kan du se matchen hos O´Learys och Allstar.

Du kan även följa liverapportering från matchen på vårt Twitterkonto eller i vår app ”VSK Live”.