Motståndarkollen med Christer Mattiasson, Sollentuna FF – ”Vi vill få VSK att springa”

VSK Fotboll tar emot formstarka Sollentuna FF på söndag i en hyperintressant match i jakten på Superettan. Inför matchen tar vi tempen på Sollentuna FF genom en intervju med huvudtränare Christer Mattiasson. – Vad man än gör så finns det spelare som kan förändra matchen, säger Mattiasson efter att ha scoutat VSK.

Sollentuna är inne i en bra period. Man har bara en förlust på de nio senaste matcherna, men också bara en vinst på de fyra senaste.

– Vi har inte vunnit på tre matcher men vi är inne i en positiv trend. Det blev förlust mot Syrianska, vi kunde inte hjälpa er på de sättet.

Hur tycker ni att säsongen har gått hittills?
– Vi är förtjänta av fler poäng, vi har skapat tillräckligt mycket och ägt matcher för att ha fler poäng. Det har varit oskicklighet att inte göra mål, så det är inte bara otur. Vi har utvecklats kopiöst under året med. Vi hade många långtidsskadade i början av säsongen, när de kom tillbaka blev det högre kvalitet på träningarna och det har också visat sig i resultaten. Vi vann mycket under sommaren fram till förrförra veckan då det blev torsk mot Syrianska.

Likt VSK så har Sollentuna också sju matcher kvar. Man ligger för närvarande på åttonde plats i tabellen.

– Vi har delat upp målsättningen i fyra matcher, där vi ska ta fem poäng varje gång. Då får vi en okej slutprodukt och hamnar någonstans i mitten, kanske något steg högre upp. Vi har ingen målsättning så, vi vill förbättra oss och ta matcherna på bästa sätt.

Nu väntar serieledande VSK Fotboll på bortaplan. I förra mötet lagen emellan vann VSK med 2-0 efter mål av Douglas Karlberg och Mathias Benker. Av den matchen minns inte Mattiasson mycket.

– Just under den perioden hade vi några matcher där vi var lite sämre. Jag kommer inte ihåg den matchen så mycket, och det går inte att älta för länge. Man försöker lägga matcherna därhän och titta framåt med hur vi kan såra VSK den här matchen.

Hur ska ni stoppa VSK på söndag?
– Det blir intressant. De har bra spelare på varje position, sen har de en bänk som kan förändra matchen. Jag har knatat igenom ett antal matcher, vad man än gör så finns det spelare som kan förändra matchen. Vi måste vara effektiva, ta vara på våra chanser. VSK vill nog styra matchen, det vill vi också. Vi vill få VSK att springa, då kan de bli tröttare än de är vana vid och då kommer det öppna upp sig, avslutar Christer Mattiasson.

Omgång 24
VSK Fotboll – Sollentuna FF
Söndag 30/9 15.00
Solid Park Arena

Biljettlänk >>>

Dan Kiwii Persson
Foto: Sollentuna FF