Tabellsjuan Jönköpings Södra gästar under lördagen Iver Arena för spel i Superettans femte omgång.

lager21
Gustaf Lagerbielke slår in 1-0 på straff i bortamatchen mot ÖIS

Både Grönvitt och J-Södra har under de fyra inledande omgångarna samlat ihop fem poäng. Lagen har noterats för en vinst, två oavgjorda och en förlorad match.

Jönköpings Södra inledde säsongen med att tvåla dit nykomlingen Vasalund med hela 5-1. Gästade Vasalund tog ledningen tidigt i matchen och hade ledningen över halvtidsvilan, men hemmalaget växlade upp efter paus och smällde in fem påsar. Målskyttet spreds ut på fem olika spelare, där Daniel Ljung, Eric Omondi, Perparim Beqaj, Adrian Edqvist och Elias Nordström hamnade i målprotokollet.

J-Södra följde upp segern mot Vasalund med en 2-0-förlust borta mot Norrby IF. Boråslaget tog ledningen redan efter sju minuter och dubblade övertaget kort efter paus. I den tredje omgången gästade ex-allsvenska Helsingborgs IF Stadsparksvallen i Jönköping, i en batalj som slutade utan mål.

I den fjärde omgången kryssade Jönköpings Södra mot hemma mot Trelleborg. Marko Nikolic gav J-Södra ledningen i den första halvleken innan Haris Brkic skrev slutresultatet till 1-1 med kvarten kvar att spela.

Förra säsongen knep Jönköpings Södra kvalplatsen upp till Allsvenskan men förlorade dubbelmötet med Kalmar med totalt 4-1. Under seriespelet 2020 plockade J-Södra 59 pinnar, 20 fler än VSK Fotboll. Båda mötena mellan smålänningarna och Sportklubben slutade oavgjorda.

På Iver Arena tog gästerna ledningen genom Amir Al Ammari på straff strax innan paus, och i minut 63 skickade Moustafa Zeidan in 2-0 till Jönköpings Södra. Emil Skogh reducerade tillställningen och David Engstöm fixade en pinne till Grönvitt på stopptid. Även i det andra mötet – på Stadsparksvallen – kvitterade VSK sent, denna gång genom Karwan Safari på straff. Jesper Svensson nätade för hemmalaget.