Motståndarkollen: ”Det är dags att börja plocka trepoängare”

Annandag påsk och VSK ställs mot ex-allsvenska Trelleborgs FF hemma på Solid Park Arena. Ett TFF som hoppas kunna ta med sig spelet från den senaste matchen mot Norrby, men som idag får klara sig utan tongivande spelare som Salif Camara Jönsson och Robin Nilsson.
– Vi kommer till matchen med ett starkt lag som är redo för en bra prestation. Det är dags att börja plocka trepoängare, säger TFF:s manager Peter Swärdh.


Trelleborg slutade sist i Allsvenskan och var aldrig riktigt nära att hålla sig kvar i serien. Nu är laget återigen nykomling i Superettan och det är ett revanschsuget skånelag som med hjälp av med 50 miljoner kronor från nya storsponsorn Mellby Gård satsar på att ordna en snabb återkomst till Allsvenskan.

Inledningen av seriespelet har börjat mindre bra för skåningarna. En poäng på de inledande två matcherna efter 2-2 i premiären mot GAIS på Vångavallen och ett riktigt bakslag mot Varberg, som var ofina nog att spela ut TFF efter noter. 

I den senaste matchen mot Norrby fick laget ännu en poäng efter ett mål av Zoran Jovanovic i den 89:e minuten. TFF:s manager Peter Swärdh tycker att spelet var bättre mot Norrby, ett lag som igår förlorade med hela 7-1 mot Jönköpings Södra IF på hemmaplan.  

– Vi fick en sen kvittering och kunde framförallt ha ett eget spel över längre perioder än i de första två matcherna. Vi vill bygga vidare på det mot VSK, ha mer bollinnehav, öka tempot och försöka bli lite tajtare bakåt.

Hur ser du på matchen mot VSK?
– En tuff bortamatch mot ett välorganiserat lag som har haft en bra inledning på serien. Ett kompetent lag med en bra centrallinje. Vi måste vara noggranna när vi har bollen och ha tålamod i matchen.

Vilken matchbild förväntar du dig?
– Det är två lag som har en skicklighet i passningsspelet och som vill äga bollinnehavet, så det kommer bli en kamp om det. Vår ambition är att få en matchbild där vi jobbar mycket på VSK:s planhalva och får dem låga och att minimera bollinnehavet på vår egen planhalva.

Det är två skadedrabbade lag som kommer till matchstart på Solid Park Arena. VSK får klara sig utan Boris Ljevar. Albin Sporrong och Emil Skogh, men får tillbaka Jonas Hellgren och Stefan Batan. TFF saknar sedan tidigare långtidsskadade Jasmin Sudic men mot VSK dessutom forwardsstjärnan Salif Camara Jönsson och mittfältsmotorn Robin Nilsson. MFF-lånet och högerbacken Hugo Andersson väntas inte starta men är med i matchtruppen.

– Ja, Sudic är borta sedan tidigare. Robin (Nilsson) och Salle (Salif Camara Jönsson) har mer tillfälliga skador men vi har haft många i spel så vi är inte så oroliga över det. Vi känner oss starka och har en bra bredd i truppen. Dennis (Antwi) kom in senast och gav oss en ny dimension i djupledsspelet, även Sebastian (Ohlsson) gjorde det bra, säger Peter Swärdh och fortsätter:
– Vi kommer till Västerås med ett starkt lag som är redo för en bra prestation. Det är dags att börja plocka trepoängare.

Trelleborgs matchtrupp mot VSK: 
Philip Mårtensson, Andreas Larsen, Jakob Glasberg, Hugo Andersson, Niklas Vesterlund, Isak Jönsson, Anton Tideman, Albin Nilsson, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson, Felix Hörberg, Mattias Håkansson, Zoran Jovanovic, Oscar Johansson, Nebiyou Perry, Haris Brkic, Dennis Antwi, André Reinholdsson.