Möt vårt damlag: Safiya Abdulkadir Abshir

Namn: Safiya Abdulkadir Abshir
Nr: 10
Position: Forward
Ålder: 20

Vad är roligast med att spela i VSK?

– Jag skulle säga laget och den lagkemi vi har. Sen tycker jag det är roligt att vi alla har som mål att vinna serien.

Hur är du som spelare om du använder dina egna ord?

– Jag gillar att ha boll på fötterna och fördela ut den till mina medspelare och så tycker jag att jag har bra spelförståelse. Sist skulle jag också säga att jag är bra på att hålla ifrån motståndare i duellerna jag går in i.  

Vad tycker du om säsongen så här långt?

– Hittills har den varit bra tycker jag. Träningarna vi har tycker jag är jättebra. Sen tycker jag att vi behöver förbättra vårt spel de första 15 minuterna i matcherna – vi kommer inte riktigt in i våra motståndare utan blir lite avvaktande. Det är inte så att vi inte skapar chanser då men vi sätter dem inte. Annars tycker jag vi spelar fin fotboll.

Vilken lagkamrat är mest teknisk anser du?

– Wilma Slagstedt är teknisk tycker jag.

Orkar du hålla på tills VSK når allsvenskan?

– Orkar gör jag, sen får vi se hur det blir med plugg och jobb, det kan vara svårt att kombinera. Men jag räknar i alla fall med att vara kvar tills vi spelar i division 1.