Möt vårt damlag – Emrica Randberg

Namn: Emrica Randberg
Nr: 5
Position: Innermittfältare
Ålder: 19

Emrica har stöttat VSK långt innan hon började spela i klubben

Du är riktigt, riktigt grönvit, eller hur? 
– Ja, det stämmer. Hela min familj hejar på VSK och har gått på matcher sen jag var liten, både bandy och fotboll. Jag tröttnar aldrig på att vara supporter, jag är lika galen som pappa.

Hur gammal var du när du var på din första VSK-match?
– På min första fotbollsmatch var jag åtta eller nio år. Det var mot Syrianska med jättemycket folk på läktarna. Vi satt på sittplats. Det var en häftig upplevelse. Jag kommer ihåg känslan än idag. Min första bandymatch var samma år, men jag minns inte vilka de mötte.

Vet du hur många VSK-matcher du genom åren har sett från läktaren?
– Jag går på varje hemmamatch, även när de låg i division 1 och höll på att åka ur. På bandyn har jag gått på alla hemmamatcher.

Är det en speciell känsla att ta på sig VSK-tröjan?
– Ja, det är det. Det var väldigt speciellt första matchen i Strängnäs, det var nästan så att jag blev rörd. Det vet jag att pappa blev. Det är något unikt att ta på sig de grönvita färgerna och få spela för VSK.

Orkar du hålla på ända tills VSK når målet, det vill säga går upp i allsvenskan?
– Ja, det är min plan. Det handlar om så mycket mer än bara om mig själv. Det är klubben jag brinner för och bryr mig om. Fotboll är det bästa jag vet. Det finns ingenting som ens nästan betyder lika mycket.

Tycker du att ni har fått ihop en stark trupp?
– Ja, det är många spelare som jag känt till sen tidigare men inte spelat med. Vi har fått en bra sammanhållning och har alla samma mål. Jag känner att jag kommit in bra i truppen, trots att många spelat ihop sen de var små.

Hur nöjd är du med din utveckling?
– Det går framåt. Jag hade en startplats i division 2 i Gideonsberg. Jag var lite tveksam när VSK hörde av sig. Helst ville jag ju inte gå ner en division? Men vi har så hög spelarekvalitet att jag kan utvecklas på träningarna även i VSK. Sen var det ju klubben i mitt hjärta. Framåt vill jag jobba mer med det offensiva. Som innemittfältare måste jag jobba upp och ner, utmana mer och våga offensivt.

Räknar du med släkten på läktaren på hemmamatcherna?
– Absolut, jag har bjudit in alla.