Moonga Simba om den inledande tiden

Moonga Simba anslöt till VSK Fotboll för snart tre veckor sedan. Under den tiden har han gjort två mål på tre framträdanden. Här sammanfattar 20-åringen den inledande tiden i VSK Fotboll.

https://www.facebook.com/vasterassk/posts/3520170768002610

Moonga Simba, du är inne på din tredje vecka som VSK-spelare, hur har det känts än så länge?
–  Väldigt kul! Framförallt att komma till en ny nivå sportsligt, jag har även kommit in väldigt bra i gruppen där samtliga är hur trevliga som helst. Det känns bra än så länge.

Det är några välbekanta ansikten sen tidigare för dig, bland annat Kalle Karlsson och Micke Jahn som var i Karlbergs BK samtidigt som dig. Har det underlättat den inledande perioden?
– Jo men lite grann, samtidigt är alla väldigt sociala och välkomnande så det har varit lätt att lära känna alla andra också, men självklart underlättar det litegrann.

Du har varit involverad i tre matcher än så länge, där det också har blivit två mål från din sida. Hur skulle du sammanfatta dina insatser än så länge? 
– I seriespelet har det inte blivit jättemycket speltid men jag försöker göra så gott jag kan när jag är på planen. Jag känner att jag har varit pigg i mina inhopp. I gårdagens match i DM blev det dock 90 minuter där det kändes väldigt bra faktiskt och det blev mycket spring. Sammanfattningsvis har det känts bra.

Vad är dina mål just nu? 
– Målet just nu är bara att få så mycket speltid som möjligt och bidra med energi till laget och förhoppningsvis kunna bidra med ännu fler poäng.

Hampus Lundskog