Moonga Simba lämnar VSK Fotboll

VSK Fotboll och norska Eliteserieklubben med hemvist i Bergen, SK Brann är överens om en övergång av Grönvitts högervinge Moonga Simba. Intresset för Moonga har funnits en tid och idag har klubbarna kommit överens om en övergång.

Moongas personliga kontrakt med SK Brann sträcker sig över fyra år.

Huvudtränare Thomas Askebrand säger så här om övergången:

”Jag konstaterar att intresset för Moonga har varit mycket stort från såväl inhemska som utländska klubbar sedan fjolårets säsong avslutades. Det är förstås jättekul och är ett kvitto på att hans fina höstsäsong där han visade upp ett riktigt fint spel tillsammans med lika fina mål, har fått upp ögonen hos andra klubbar för hans kvalitéer.  

Sen är det förstås extra kul att en spelare som inte var ordinarie i Sandviken (Div 1) under våren sen kommer till en Superettaklubb under hösten och tar chansen när han får den.

Om jag skulle ge mig på en jämförelse kan jag säga att Moonga påminner mig om Jonathan Levi som jag fick förmånen att se slå igenom när jag tränade Östers IF och som sen hamnade i Rosenborg och nu är etablerad i Allsvenskan”.

VSK Fotbolls ordförande Anna Sjödin säger så här om Moonga Simbas övergång:

”Vi i klubben är glada för Moongas del och vi tycker den här försäljningen visar på hur vi i VSK vill jobba med att utveckla fotbollstalanger och ge dem ett skyltfönster att visa upp sig i”.

Från VSK Fotbolls sida vill vi tacka Moonga för hans tid i klubben och det han så fint har bidragit med. Vi gläds åt att han nu får chansen att fortsätta sin fotbollskarriär på en högre nivå med de nya utmaningar som det innebär.