Mjällby lämnar Grönvitt – Som blickar framåt

Under fredagen kom det officiella beskedet att Johan Mjällby tyvärr lämnar Västerås SK, för att bli ny tränare hos Gefle IF.

Styrelsen för Västerås SK tycker naturligtvis att det är jättetråkigt att tappa Johan och vi tackar Johan för allt och säger lycka till!

För VSK Fotbolls hemsida förklarar vice ordförande Thomas Wallin:
– Johan har, ända sedan han kom till klubben 2016, haft en klausul i sitt kontrakt där han mot ersättning kan lämna för annan klubb högre upp i seriesystemet. Vi har varit medvetna om att en sådan här situation kunde uppstå, men hoppades naturligtvis att vi skulle slippa detta när vi hade enats om en säsong till.  Sådana här klausuler är ju dock inte alls ovanliga i idrottsvärlden i dag, både bland spelare och ledare, så ur den aspekten är det inget konstigt.
Vi har förståelse för att locktoner från lag i högre division, med andra förutsättningar än vad vi har idag, som att t.ex. träna på dagtid är attraherande för Johan.

Klubben hade gärna haft Johan kvar på resan uppåt i seriesystemet, berättar Thomas Wallin.
– Tillsammans med Johan och hans stab har vi utvecklat en hel del saker, speciellt runt sporten, som t.ex. professionalism, fysträning, ungdomsansvarig, U-19, m.m.  Viktigt är att komma ihåg i vilket läge Johan kom till oss. Han gav många av oss en framtidstro som vi alla behövde och kände där och då. När nu Johan valt att lämna oss, kan vi bara önska honom lycka till och VSK fortsätter med sitt och det är det viktigaste just nu.

Hur agerar styrelsen nu när Johan lämnar?
Gefle IF höll presskonferens vid lunchtid idag, så det gått väldigt fort. När styrelsen under torsdagen fick bekräftat att det fanns substans i det rykte som spreds, så påbörjades omgående ett arbete med att kartlägga tänkbara ersättare för Johan. I samband med att Gefle IF höll presskonferens vid lunchtid idag, så blev ju allt officiellt och i och med detta intensifierades styrelsens arbete med att sondera marknaden.

Hur snart kan en ny tränare/manager finnas på plats?
– Det viktigaste nu är att hitta rätt person som passar in i den profil vi söker. Styrelsen kommer, likväl som vi jobbar intensivt med spelartruppens sammansättning, att arbeta minst lika hårt med att hitta den som stämmer överens med vår profilbild, säger Thomas Wallin.

Hur ser den profilbilden ut?
– Det vill jag inte gå in på. Det blir så lätt spekulationer huruvida olika namn passar in i den kravprofilen eller ej. Sedan vet vi inte just nu om den personen finns ledig på marknaden och som till 100 % stämmer in på kravprofilen. Vi vill vara lite fria i den bedömningen ett tag till, avslutar Thomas Wallin.

VSK Fotbolls styrelse / Dan Kiwii Persson