Miguel Sandbergs tuffa straff i comebacken – kördes till akuten: ”Aldrig haft så ont”

Miguel Sandbergs axel gick ur led mot Landskrona Bois. I värsta fall kan det bli rehabilitering i upp till en månad. ”Men jag hoppas vara tillbaka snabbare”, säger 19-åringen.

VSK Fotbolls tränare Kalle Karlsson och Alexander Rubin gav Miguel Sandberg chansen från start mot Landskrona Bois efter inhoppet mot Norrby IF i Borås och imponerande insatsen i U21-mötet med AIK och målet på Spånga IP i Stockholm för drygt en vecka sedan.

Comebacken efter tidigare problemet med höften varade dock i bara knappt 14 minuter.

– Vådligt tråkigt att skadas igen, säger ”Migge” efter att ha landat i gräset på Iver Arena i söndags och axeln gått ur led.

Det blev ett närmare fem minuter långt spelavbrott sedan Grönvitts medicinska team lyckats att trycka tillbaka högra axeln i rätt läge.

Smärtan var en enorm på planen – och efteråt..

– Jag har aldrig haft så ont i hela mitt liv. Det lät som ett pistolskott när de tryckte till axeln. 

Hur mår du i dag?

– Det gör fortfarande ont och jag kan än så länge bara använda vänsterarmen. Man blir väldigt handikappad – inte minst i vardagen. Men jag var nere på träningen och kollade och körde rehab, berättar Miguel Sandberg.

Läkningstiden för sådana här axelskador är väldigt individuella.

– Läkarna sa att det kan dröja i allt från en vecka till en månad tills man är spelklar igen. Jag hoppas verkligen att det går snabbt. Jag har jobbat hårt efter höftskadan och kände att jag var i form så det här var tufft och tråkigt.

Vilken bild har du av situationen?

– Viktor (Granath) bröstar ned bollen vid straffområdeslinjen och jag går på mål och blir kapad. Tyvärr hinner jag inte ta emot mig med händerna. Fällningen sker inne i straffområdet och när jag tittar på reprisbilderna är det en solklar straff, säger Miguel Sandberg.

Grönvitt lyckades vinna med 3–0 efter mål av just Viktor Granath, ett bedömt självmål där Viktor Granath i högsta grad var inblandad och en avslutade projektil signerad Daniel Ask.

”Migge” följde matchen i mobilen på vägen till och sedan på akutmottagningen på Västmanlands sjukhus i Västerås.

– Det var otroligt skönt att se att vi presterade så bra spel, gjorde tre mål och lyckades hålla tätt den här gången. Vi gav ju bort tre poäng borta mot AFC (i Eskilstuna) och fyra mot Jönköping och Halmstad här på Iver Arena. Vi borde ha haft ytterligare sju poäng och legat i toppen av tabellen. Men prestationen mot Landskrona visade hur bra vi är. Nu gäller det att fortsätta på samma sätt.

VSK Fotboll värvade honom från FC Djursholm i vintras och i mars flyttade han till Västerås.

– Det var en omställning i början att bo själv för första gången men jag trivs jättebra i klubben och stan. Nu vill jag bara bli hel igen och tillgänglig för spel, säger Miguel Sandberg.