Mest prisad i år – nu ska kaptenen dirigera Grönvitt till tre poäng: ”Hoppas på samma fina flow”

Simon Johansson utsågs för andra gången i år till Matchens lirare. Men han vill växla upp ytterligare – och leda laget till nästa trepoängare. ”Vi behöver en vinst”, säger lagkaptenen inför söndagens möte med Landskrona Bois.

VSK Fotbolls herrlag inledde andra delen av superettan med att vinna med 2–0 på Södermalms IP i Skövde i slutet av juni efter mål av just Simon Johansson och interna skytteligaledaren Viktor Granath (sju fullträffar).

Sedan har det blivit två raka bakslag – mot Brage och Norrby IF.

– Jag tycker att vi gjorde en gedigen insats mot Skövde även om vi hade en del flyt då. Däremot har vi tyvärr inte kommit upp i nivå senaste två matcherna. Brage och Norrby var bättre. Vi har spelat styltigt och inte fått till det som vi vill, säger Simon Johanson om starten på långa höstsäsongen.

I morgon, söndag, väntar alltså Landskrona Bois på Iver Arena i Västerås (kick off 13.00).

Grönvitts mångåriga pådrivare och kulturbärare vill se en bättre prestation än i Borås.

– Jag hoppas att vi kan få tillbaka samma fina flow som vi hade i matcherna innan sommaruppehållet. Det skulle ge mycket positiv energi och betyda massor eftersom det kommer att bli en kämpahöst.

Landskrona Bois är på nionde plats i tabellen och sju poäng före VSK Fotboll.

Vilken koll har du på dem?

– Det är ett spelskickligt lag med många tekniska spelare men det har vi också. Jag räknar med att det blir en hel del man mot man. Det gäller att slå sin gubbe. Det kommer sannolikt att bli avgörande, säger 29-åringen.

Många som följer Grönvitt anser att Simon Johansson är på väg mot sin kanske främsta säsong i karriären.

Placeringen högre upp i banan har gett annan tyngd – och tre mål och två målgivande passningar hittills.

– Jag kände mig het innan årets tidiga sommaruppehåll men upplever att jag har mer i mig just nu. Förhoppningsvis kommer det att komma mot Landskrona. Jag brukar av tradition prestera bäst på hösten. Samtidigt är man som spelare alltid beroende av hur hela laget fungerar.

Är du bäst som forward?

– Jag trivs bra också på mittfältet. Tränaren får avgöra hur laget gynnas bäst av mig, säger Simon Johansson.

VSK Fotbolls supportrar valde Simon Johansson till Matchens lirare mot Norrby i Borås i lördags och därmed har han prisats två gånger i år.

Samma antal utmärkelser har målvakten Anton Fagerström och backen Pedro Ribeiro.

– Jag såg att jag blev framröstad senast men lägger inte så mycket fokus på det. Jag undviker att läsa kommentarer och annat efter matcherna.

Varför?

– Jag lägger min energi på det som händer på planen så att vi ska kunna få till en bra position i serien i höst, säger Simon Johansson.

Matchens lirare 2022

Två gånger

Anton Fagerström

Simon Johansson

Pedro Ribeiro


En gång

Ahmed Faqa

Viktor Granath

Max Larsson

Jesper Merbom Adolfsson

Daniel Svensson

Glöm inte att rösta på matchens lirare i samband med morgondagens match