Matilde Pertuz Juliusson, VSK Fotbolls nya säljare: ”Jag tror alla kommer märka en skillnad i hur klubben vill jobba med marknadsfrågor”

VSK Fotboll har under hösten letat efter en säljare till marknadsavdelningen. Nu är jakten över. Matilde Pertuz Juliusson är klubbens nya ansikte på marknadssidan. Här är vår intervju med henne.

Matilde Pertuz Juliusson VSK Fotbolls nya säljare och medarbetare på marknadsavdelningen.

Matilde som är 34 år gammal har inte en helt vanlig bakgrund för att jobba med marknadsfrågor.

– Jag är journalist i botten och har jobbat med olika uppdrag i media. Alltifrån nyheter, sport och nöjessidor. Är det något man blir duktig på som frilansare i mediavärlden är det att sälja in sig själv. Någonstans där väcktes mitt intresse för att börja sälja något mer än mig själv.

– För mig blev det en utmaning att vidga sfären och börja jobba med kunder och nätverk. På så sätt kom jag mer och mer in på marknadsföringssidan, säger Matilde Pertuz Juliusson.

Sport har också alltid legat Matilde varmt om hjärtat och det har varit en naturlig resa att börja jobba med marknadsfrågor inom sporten.

– Jag kan väl säga att sport alltid varit en viktig del i mitt liv, mest hockey men också fotboll. Faktum är att mitt intresse för sport ökat med åren och intresset bar mig hela vägen till att studera på Innovative Sport Management utbildningen. Där fick jag lära mig hur föreningar fungerar och hur man jobbar med marknadsfrågor utifrån de speciella förutsättningar som finns i idrottsklubbar.

– Det jag kan säga generellt nu är att jag vill ta mina kunskaper från utbildningen och tillsammans med mina erfarenheter från marknadsarbete paketera ihop något riktigt bra och attraktivt som säljer VSK Fotboll till våra samarbetspartners.

Nu har du varit några veckor i VSK och bland annat deltagit i en workshop om marknadsfrågor som klubben genomfört – vad är dina intryck så här långt?

– Det är flera saker jag tänker på efter workshopen. En är att jag verkligen gillar klubbens värdeord Glädje – Ansvar – Gemenskap. Som människa är jag värdestyrd och jag kan bara jobba med frågor som ligger mig varmt om hjärtat. VSK Fotbolls värdeord gör definitivt det och jag ser framför mig hur vi fortsätter att arbeta med dem och göra dem mer och mer konkreta över tid.

– Den andra reflektionen jag gjorde var att det finns massor av goda idéer i hur klubben ska utveckla sig själv som en kraft i samhället. Mitt jobb blir att ta de allra bästa idéerna och göra verkstad av dem och se till att allt hänger ihop med hur vi vill att klubben ska uppfattas av andra.

– För mig är det viktigt nu att vi jobbar tillsammans med att hitta och utveckla samarbeten med företag, organisationer och Västerås Kommun. Alla ska känna att man kan hitta ett samarbete med VSK Fotboll som gynnar båda parter.

Rent konkret – hur ser du att klubben ska utvecklas på marknadsområdet?

– Jag vill kanske inte avslöja så mycket just nu. Men helt klart kommer alla märka en skillnad inför nästa säsong hur VSK Fotboll jobbar och vad vi vill åstadkomma.

– Vi kommer som jag sa att jobba med klubbens värdeord och socialt ansvar är viktigt för oss. Min förhoppning är att alla ska se skillnaden hur VSK kommer arbeta och uppträda rent fysiskt och psykologiskt på alla plan. Vi ska vara ödmjuka för det vi står för och ta små men bra steg framåt.

– Avslutningsvis vill jag säga att vi i VSK Fotboll vill möta alla, små och medelstora företag, organisationer och kommuner. Jag vill visa alla att vi inte ser några begränsningar utan möjligheter att samarbeta och skapa win-win med alla typer av företag och organisationer, säger Matilde Pertuz Juliusson.

Vi säger Grattis till det nya jobbet hos VSK Fotboll och önskar Matilde lycka till.


Faktaruta:

Ålder: 34 år

Familj: Två barn och en vovve

Bor: Blåsbo – 500 meter till Iver Arena

Kommer från: Södra Stockholm

Gör mig glad: Bästa sättet är att bjuda mig på fika med många olika slags kakor – ju fler, desto gladare blir jag.

Bästa sportminne: Det var när min lillasyster gjorde sitt första mål i hockeylaget hon spelade i. Total lycka hos oss båda.

Vad gillar du med Västerås som inflyttad: Jag älskar att det är nära till allt. Människor är trevliga och inbjudande och sist men inte minst gillar jag entreprenörskapet som finns här i stan.