IFK Norrköping - Västerås SK

lör 28 jan 2023, 14:00

Herr, Träningsmatch, PlatinumCars Arena.

Assisterande tränare Alexander Rubin berättar om läget i truppen inför årets första träningsmatch

Det är dags för årets första träningsmatch för herrlaget och det är som alltid många som med stor förväntan ser fram emot den matchen. Dagens match är på bortaplan mot IFK Norrköping och vi stämmer av med assisterande tränare Alexander Rubin.

Försäsongsträningen har varit igång i några veckor – dina första intryck?

– De första intrycken är positiva. Det är uppenbart att vi startar på en högre nivå nu än föregående år. Det hänger såklart ihop med att vi har kvar stora delar av truppen och således kan bygga vidare på höstens arbete.

Några spelare som stuckit ut lite extra?

– Ja, det finns några stycken. Det har bland annat varit kul att se Miguel Sandberg som gjort det bra som ”nia” sen uppstarten. Han har blivit bättre i och runt offensivt straffområdet vilket inneburit att han gjort fler mål än tidigare.

Hur har nyförvärven kommit in i det?

– Bra tycker jag, de ska såklart få tid på sig att acklimatisera sig, men jag tror det är enklare att komma in som nyförvärv i år när mycket annat redan är på plats. Kravbilden är tydlig och spelarna som varit med tidigare kan hjälpa de nya att på bästa sätt komma in i vårt arbetssätt.

– Umit (Aras) som varit med från start har såklart fått lite mer tid och han har kommit in i det snabbt. Jaheem (Burke) fick en tyvärr en lättare skada under sin första träning, vilket påverkade hans medverkan i några efterföljande dagar. Väl tillbaka i full träning så har vi sett glimtar av hans fina spets i anfallsspelet. Jabir (Abdihakim Ali) gjorde sin första träning med laget igår och gjorde bra ifrån sig.

Träningsmatch mot IFK Norrköping idag – förra året fick vi en tuff match – hur ser du på dagens match?

– Ja, en spännande uppgift helt klart. Vi kommer att testas rejält i spelets alla delar mot ett skickligt IFK Norrköping, men förhoppningen är självklart att stå upp bättre än vad vi gjorde förra året.

Hur matchas truppen?

– Samtliga 18 uttagna utespelare kommer att få speltid, vi ser det som en rimlig och bra start på matchandet.

Hur ser skadeläget ut i truppen?

– Utöver de som haft längre skadeuppehåll (Filip Tronêt, David Engström, Mohammed Mahammed), så är Pedro Ribeiro, Max Pettersson och Liam Larsson inte uttagningsbara på grund av skador. Max Larsson och Martin Gambos har haft skadekänningar i slutet av förra veckan, men har återhämtat sig till den grad att de är med i matchtruppen. Jabir Abdihakim Ali som bara gjort en träning med laget är inte uttagen, planen är att han är med till nästa helg.

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnerskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap