Västerås SK - Dalkurd FF 4 - 1

sön 23 okt 2022, 13:00

Herr, Seriematch, Iver Arena
Publiksiffra: 1822
50/50 lotteri: Lottnummer 59227 vann 3775 kronorHuvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

Det har börjat dra ihop sig i serien – hur är stämningen i truppen inför den viktiga match som väntar idag?

– Den är bra, vi är taggade inför det som kommer att bli en dramatisk avslutning av Superettan. Det är en viktig match idag men det gäller att inte tänka för mycket av matchens betydelse utan att ta oss an matchen precis som vi brukar göra. Trots allt har vi spelat väldigt viktiga matcher hela hösten när vi mött bottenkonkurrenterna så det är samma sak nu – tre oerhört viktiga poäng på spel.

Hur ser det ut med skador och sjukdomar i truppen – Pedro Ribeiro klev av i halvtid senast mot Landskrona?

– Det ser bra ut, det var inga skador eller sjukdomar höll tillbaka någon på lördagens träning. Pedro Ribeiro har kunnat köra fullt de två senaste passen och är hel. Så med så många spelare tillgängliga och inga avstängningar har vi en hård konkurrenssituation, både i startelvan och om bänkplatserna.

Det är viktigt med tre poäng idag för båda lagen – hur tror du matchen kommer att gestalta sig?

– Dalkurd har ryckt upp sig senaste tiden, vilket deras resultatrad visar. De är ett lag som pressar högt och som har några bollskickliga spelare och en del fartspelare som Deprem och Dixon. Det kommer att bli en match med högt tempo, tror jag. Men vi vet också att vi hemma på Iver Arena har drivit upp tempot i många matcher – och då har de flesta motståndarlagen fått ett test.

 

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap