Västerås SK - Norrby IF 3 - 2

lör 8 okt 2022, 15:00

Herr, Seriematch, Iver Arena
Publiksiffra: 1470
50/50 lotteri: Lottnummer 56370 vann 3350 kronorHuvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

Hur har träningsveckan varit och är det någon speciell spelare som har stuckit ut på träningarna?

– Den har varit lite kortare än vanligt men vi har kunnat träna med en stor trupp så vi har fått ihop några bra pass. Viktor Prodell har sett pigg ut och jag vill även nämna 18-årige Liam Larsson från P19 som har lyfts upp under veckan. Han har visat framfötterna med sitt mogna targetspel.

Hur ser det ut med skador och sjukdomar i truppen?

– Anton Fagerström har återigen fått känning av sin ljumske så han måste stå över denna match. Annars har vi inga avbräck förutom dem ni känner till sedan tidigare.

Vi har inte vunnit mot Norrby sedan återkomsten till Superettan. Vad gör dem till så svåra motståndare och hur ska vi göra den här gången för att få hem tre poäng?

– Jag vet inte riktigt varför vi i VSK haft så svårt mot Norrby, men de har alltid varit duktiga i sitt försvarsspel. I bortamatchen i juli hade vi svårt att hitta rätt ytor mot dem, men den matchen hade vi också en väldigt tuff situation med många borta. Vi står bättre rustat idag. Vi behöver vara disciplinerade i vårt försvarsspel och inte bjuda på något. Sedan brukar vi alltid driva upp tempot hemma på Iver – det siktar vi på att göra idag också!

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnerskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap