Utsiktens BK - Västerås SK 0 - 2

sön 2 okt 2022, 13:00

Herr, Seriematch, Bravida ArenaHuvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

Landslagsuppehållet är över och det är dags för seriespel igen. Under uppehållet har en träningsmatch avverkats mot Hammarby IF på bortaplan – resultatet blev förlust med 3-1 – vad är dina tankar runt den matchen och vad tar du med dig från den?

– Hammarby kom inte med sitt starkaste lag, men de hade en del startspelare på planen och de drog upp ett högt tempo, högre än vi är vana vid från Superettan. Så det blev ett bra tillfälle att öva försvarsspel. Vi fick värdefulla minuter på många spelare och vi fick se vårt nyförvärv ”Freddy” Nsabiyumva. På så sätt var det en nyttig match för oss.

Har ni jobbat med något särskilt under uppehållet inför avslutningen av serien?

– Vi har gnuggat försvarsspel, framför allt vårt låga försvarsspel, även övat lite defensiva omställningar. På dessa områden behöver vi höja oss, vara mer aggressiva och ta bättre beslut i och omkring straffområdet.

Hur ser läget ut på skade- och sjukdomsfronten i truppen inför matchen mot Utsikten?

– Relativt bra. "Freddy” hade otur att vricka foten i onsdags. Han har kunnat träna de senaste två passen så vi får se hur foten känns på matchdag. Annars har vi inga nya skador.

Vad vill du se på planen idag från spelarna för att vinna matchen?

– Ett gediget försvarsspel över hela banan, det kommer att bli nyckeln mot Utsikten. Offensivt känner vi att vi nästan alltid spelar oss till lägen.

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap