Örebro SK - Västerås SK 5 - 2

lör 17 sep 2022, 15:00

Herr, Seriematch, Behrn ArenaHuvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

Läs vad Kalle Karlsson har att säga om dagens viktiga bortamatch mot Örebro SK.

Välbehövlig seger mot Skövde i senaste matchen – hur har stämningen varit på träningarna under veckan – och vad tar vi med oss från den insatsen?

– Det har varit muntra miner i veckan eftersom vi äntligen fick känna segerns sötma efter ett gäng uppradade kryss. Vi tar med oss en gedigen prestation offensivt där vi skapade en hel del och samtidigt släppte vi inte till så mycket chanser bortsett från Skövdes fasta situationer.

Hur är läget i truppen med skador och sjukdomar och hur är status på Frédéric Nsabiyumva?

– Det är positivt, vi har inga nya skador. Så bortsett från den långtidsskadade trion David Engström, Filip Tronêt och Mohammed Mahammed har vi inga avbräck. David Engström har deltagit i smålagsspel på träning men ligger efter fysiskt, vi hoppas kunna stegra honom närmaste veckan. Anton Fagerström har kunnat träna och är tillgänglig. ”Freddy” Nsabiyumva har varit på plats i drygt en vecka nu. Han fick en liten reaktion i baksida lår i och med övergången till konstgräs – vilket alla våra internationella spelare fått –  men han har kunnat träna fullt sedan i tisdags. Vi har en plan på hur vi ska få honom matchfit.

Ett ÖSK med sviktande form på bortaplan idag – hur tänker du runt matchen?

– Det är en väldigt betydelsefull match, en het drabbning i ett viktigt skede av säsongen. Samtidigt en väldigt rolig match med en derbykänsla i luften. Vi känner vind i ryggen efter fem raka seriematcher utan förlust och en stark seger senast mot ett svårspelat Skövde. Vi vet att det är många västeråsare som kommer att vara på plats och det här är ett tillfälle för våra fans att ladda ordentligt för en röststark uppbackning. Får vi någon extra procent energi av vår tolfte spelare så kan det vara tungan på vågen i en sån här match!

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnerskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap