Östersunds FK - Västerås SK 2 - 2

lör 3 sep 2022, 15:00

Herr, Seriematch, Jämtkraft ArenaHuvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

Skönt med en seger i Svenska cupen nu i veckan – hur är stämningen i truppen just nu inför slutspurten i serien?

– Det var skönt att ta oss förbi den här kvalomgången, vi ser varje år att det är lag från Superettan och Allsvenskan som snavar och missar gruppspelet. Det är viktigt för oss som klubb och för våra supportrar att vi har något att se fram emot under vintern och försäsongen med lottningen och möjligheten att få spela tävlingsmatcher på stora arenor. Dessutom fick vi vända och vinna med 3–1 efter en riktigt stark andra halvlek vilket var välkommet. Det ger alltid en boost för ett lag att få fira en seger så det ger bra energi inför helgens match.

Hur ser det ut med skador och sjukdomar och finns det någon uppdatering när Frédéric Nsabiyumva kan tänkas vara på plats?

– Inga nya skador eller sjukdomar att rapportera. Trion som vilades mot Karlstad på grund av mindre känningar – Pedro Ribeiro, Herman Magnusson och Martin Gambos – är alla fit for fight. Frédéric har fått klartecken för sitt arbetstillstånd så han ansluter till truppen i mitten av nästa vecka.

Viktig sexpoängsmatch mot ÖFK idag – vad kan vi säga om dagens motståndare och hur kan man slå dem på deras hemmaplan?

– De har gjort en del bra resultat senaste tiden och BP avgjorde först i 97:e minuten på den här arenan för nån vecka sedan. Östersund har fått en liten skjuts av sina sommarvärvningar. För oss handlar det om att prestera bra över fler minuter än vi gjorde senast mot Örgryte.

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap