Västerås SK - Örgryte IS 1 - 1

lör 27 aug 2022, 15:00

Herr, Seriematch, Iver Arena
Publiksiffra: 2928
50/50 lotteri: Lottnummer 46000 vann 5570 kronorHuvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

En ny träningsvecka – vad har ni tagit med er för framtiden från matchen mot HBK (1–1)?

– Det är förmodligen den bästa naturgräsmatchen vi gjort i år och kanske den bästa under mina år i klubben. Sen kände vi att vi såg framsteg i vårt låga försvarsspel. Även om Halmstad kvitterade till slut så skapade de inte så många farliga chanser i slutet av matchen.

Hur ser läget ut i truppen inför matchen och när är Frédéric Nsabiyumva på plats?

– Daniel Svensson vilar på grund av sin rygg, han borde kunna vara tillbaka nästa vecka. Viktor Prodell har haft feber och halsont i veckan. Han mår bättre så där tas beslut på matchdag. Annars har vi inga avbräck förutom de långtidsskadade spelarna. När det gäller Frédéric så väntar vi fortfarande på besked från Migrationsverket gällande hans arbetstillstånd.

Det är årets gratismatch precis som förra året mot Örgryte IS – är ni extra peppade när det kommer storpublik till Iver Arena?

– Det var ett bra drag kring gratismatchen ifjol och det blev inte sämre stämning när vi gjorde 1–0-målet efter blott 20 sekunder. Vi är oerhört taggade inför denna match och jag är övertygad om att vår publik kan hjälpa oss att ge oss de där extra procenten. Det är ingen tvekan om att våra spelare växer när de känner stödet från supportrarna. Senaste hemmamatchen mot Trelleborg kände vi verkligen publikens härliga energi under slutminuterna när vi hade kvitterat till 4–4 och matchen stod och vägde så jag hoppas att alla grönvita är beredda att stötta laget hela vägen in i kaklet i denna viktiga fajt. Vinner vi så gör vi det tillsammans!

Det blir en tuff match mot ett ÖIS i stigande form. Vad är nycklarna till att ta hem tre poäng idag?

– Vi får inte fallera i någon del, men ska jag lyfta något så säger jag att speluppbyggnaden behöver vara bra mot Öis. Vi behöver spelare som kan ta oss till sista tredjedelen. Väl där så vet vi att vi har en förmåga att skapa chanser.

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap