Halmstads BK - Västerås SK 1 - 1

sön 21 aug 2022, 15:00

Herr, Seriematch, ÖrjansvallHuvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

VSK spelade oavgjort (4-4) på hemmaplan i veckan mot Trelleborgs FF. Så här med några dagars distans – hur ser du på den matchen och resultatet idag?

– Bra första halvlek av oss. För dåligt att tappa ledningen vid tre tillfällen, men samtidigt otroligt starkt att komma tillbaka och kvittera till 4–4 och sedan forcera för segern på det sättet som vi gjorde. Det var tydligt att vi hade mer energi och kraft än Trelleborg i slutet av matchen och det är ett bra kvitto i och med att vi mötte ett topplag.

Nu är det dags för match igen – hur ser läget i truppen ut inför dagens match?

– Alex Douglas vilar på grund av smällen i huvudet, men han har kunnat träna lite lätt teknikträning så det går åt rätt håll. Daniel Svensson har ryggskott och stannar hemma. Annars inga nya skador eller sjukdomar. Miguel Sandberg gjorde comeback i lördags genom att spela 90 minuter för samarbetsklubben IFK Eskilstuna så han är igång igen.

HBK är serieledare och har ett stabilt spel – vad gör dem så bra?

– Det är i princip samma lag som åkte ur allsvenskan och som inte borde ha gjort det så de har först och främst ett väldigt bra lag med mycket allsvensk erfarenhet. De har gedigna tvåvägsspelare och är skickliga i båda straffområdena. De kan skapa mål och chanser från väldigt lite.

Vad krävs för att ta poäng på Örjans vall?

– De har gjort 12-1 på sina tre senaste matcher och är starka hemma så det krävs ytterligare lite jämfört med andra matcher i den här serien. Samtidigt är vi ett av lagen som verkligen lyckades skaka om Halmstad i hemmamötet som till slut slutade 2–2. Det är en inspirerande utmaning.

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap