Västerås SK - IF Brommapojkarna 0 - 1

mån 8 aug 2022, 19:00

Herr, Seriematch, Iver Arena
Publiksiffra: 1342
50/50 lotteri: Lottnummer 58287 vann 3550 kronorHuvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

En tuff uppgift väntar Grönvitt i kvällens match när BP gästar Iver Arena. Men även ett topplag har sina brister. - BP har trots sin tabellposition släppt in en hel del mål. Deras försvarsspel på egen planhalva är inte lika bra som deras höga försvar, säger Kalle.

Tuff förlust senast – hur har ni samlat ihop truppen inför den här matchen?

– Vi känner alla att det var en riktigt svag prestation. Vi har tittat på vad vi måste göra bättre, framför allt i vår speluppbyggnad, eftersom spelet med boll var på tok för dåligt senast. Det är skönt att nästa match står för dörren snabbt så att vi direkt kan fokusera mot nästa uppgift.

Hur ser skade- och sjukdomsläget ut inför matchen?

– David Engström har dragits med en ljumskkänning sedan han hoppade in mot Landskrona och inte kunnat användas mer än 20 minuter per match på grund av detta. Det har inte varit optimalt för oss, så nu har vi i samråd med David valt att pausa honom för att han ska kunna bygga upp sig igen. Simon Johansson har tränat och är fit for fight. Miguel Sandberg har varvat upp i träning, han är nog 1-2 veckor bort. Dusan Jajic fick en känning i knäet på träningen på söndagen, men bedömningen är att det inte är något allvarligt och han är med i truppen.

Våra senaste nyförvärv, Michal Pawlik och Martin Gamboš, har inte spelat ligamatcher på ett tag, hur redo är de att gå in och spela?

– Pawlik har inte spelat match sedan i maj och han har endast tränat på egen hand sedan hans säsong tog slut. Han behöver en full träningsvecka innan han är redo för att spela många minuter. Martin Gamboš har kört försäsongsträning med ett lag hemma i Slovakien och spelade 90 minuter i en testmatch så sent som för någon vecka sedan. Han är mer redo rent fysiskt.

BP är i god form med en framskjuten tabellplacering – vad gör dem så bra och hur får man stopp på deras offensiv?

– BP har ett bra presspel och mycket snabbhet i laget. De kombinerar omställningar med förmågan att hålla i bollen (näst högst bollinnehav i Superettan efter AFC Eskilstuna). Ex-VSK-spelaren Samuel Leach Holm har blivit lite av nyckeln i deras spel och mycket av spelet går genom honom. Samtidigt har alla fotbollslag sina svagheter och BP har trots sin tabellposition släppt in en hel del mål. Deras försvarsspel på egen planhalva är inte lika bra som deras höga försvar. Hemma på Iver Arena vet alla motståndare att de får en tuff uppgift så vi ser fram emot en härlig utmaning.

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap