Örgryte IS - Västerås SK 1 - 1

tis 26 jul 2022, 19:00

Herr, Seriematch, Gamla Ullevi

Skyttekungens nionde mål – säkrade poäng för Grönvitt: ”Stark i de situationerna”

Viktor Granath forcerade in nionde målet i år. Då blev det en poäng för Grönvitt i Göteborg. ”Viktigt att inte förlora”, säger lagkaptenen Simon Johansson efter 1–1.

VSK Fotbolls herrlag åkte till Gamla Ullevi för att försöka repetera triumfen mot Landskrona Bois på Iver Arena i Västerås för nio dagar sedan men fick alltså nöja sig med kryss i kväll mot streckkonkurrenten Örgryte IS.

Viktor Granath säkrade poängen på nick – efter inhoppande Max Larssons precisa lyft in i boxen.

– Ett riktigt bra inlägg av Max Larsson och ett fint mål. Viktor Granath är oerhört vass i de situationerna, säger Simon Johansson om anfallskollegans kvittering i minut 83.

Örgryte inledde starkast på hybridgräset och hade ett tydligt bollinnehav inledande kvarten.

Namnkunnige nyförvärvet Viktor Lundberg oroade flera gånger och hade två avslut – utanför mål.

– De spelar mer direkt och kom fram till några situationer.

Grönvitt red dock ut göteborgarnas inledande anstormning, tog successivt över spelet och broderade vägvinnande.

Första riktigt heta läget kom i just 15:e minuten när Daniel Ask och Simon Johansson samspelade och attackerade till vänster i straffområdet.

– Jag tunnlade försvaren men skottet blev tyvärr litet för snävt, säger Simon Johansson om bollen som rullade strax utanför Robin Wallinders högra stolpe.

VSK Fotboll inledde andra halvleken bäst och dominerade händelserna men Örgryte växte in från 65:e minuten och skapade flera vassa möjligheter.

1–0 kom i 78:e minuten av Marcus Haglind Sangré efter kalabalik framför Anton Fagerström i Grönvitts mål.

– Det kom olyckligt men det var väldigt skönt att vi kunde komma tillbaka så snabbt.

Grönvitt bytte bland annat in Max Larsson och David Burubwa före Örgrytes ledningsboll och tog in Jakob Lindahl och Alex Lindelöv efter 1–1.

Alex Lindelöv hade främsta möjligheten att få med tre poäng hem till Västerås men missade det utmärkta tillfället inne i straffområdet.

– Jag tycker att Max Larsson, David Burubwa och Alex Lindelöv gjorde starka offensiva inhopp. Synd att Alex inte fick in bollen på slutet. Det skulle ha känts väldigt skönt med en vinst här. Men samtidigt hade de också lägen så oavgjort var välmotiverat. Båda lagen gick för segern så det hade kunnat gå hur som helst. Det var en hård och tuff match och vi bjöd upp. Totalt sett var det en godkänd insats. Vi får inte riktigt till samma rull och spel som på konstgräs, säger Simon Johansson.

Lagkaptenen tvingades att kliva av i 73:e minuten och tog sig mot ljumsken.

David Burubwa ersatte och gjorde därmed sitt tredje inhopp i superettan i år.

– Jag skulle dra på ett skott i bortre krysset och det kändes plötsligt stelt. Otroligt segt att dra på sig en skada i det här läget. Fram tills dess kändes det jättebra för egen del.

Kan du spela mot Öster på söndag?
– Det känns väldigt tveksam just nu. Vi får se hur det utvecklas. Jag har aldrig haft problem med ljumskarna tidigare, säger Simon Johansson nedslaget innan han kliver ombord på spelarbussen.

För övrigt kan noteras att:

  • VSK Fotboll gjorde två ändringar från start jämfört med segermatchen mot Landskrona (3–0): Simon Gefvert och Dusan Jajic kom in från start i stället för Max Larsson och axelskadade Miguel Sandberg. Simon Johansson flyttades upp på topp bredvid interna skytteligaledaren Viktor Granath.
  • Grönvitt spelade i nya svarta bortastället från Puma.
  • IFK Norrköping-lånet Theodore Rask signerade sin kanske främsta insats för Grönvitt som central mittback.
  • Alex Douglas fick förtroendet från start igen och går från klarhet till klarhet till höger om Theodore Rask. 20-åringen drog även på sig sitt första gula kort efter flytten till Grönvitt i början av året.
  • Grönvitts nyförvärv Michal Pawlik såg sitt nya lag tillsammans med sport- och akademichefen Herman Ottosson.
  • VSK Fotboll stöttades på plats på Gamla Ullevi i Göteborg av drygt 60 grönvita.
  • Söndagens motståndare Öster höll undan och vann mot AFC Eskilstuna (3–2).

Örgryte IS–VSK Fotboll 1–1 (0-0)

Målen: 1–0 (78) Marcus Haglind Sangré, 1–1 (83) Viktor Granath.

Avslut: 12–7 (6–4).

Avslut på mål: 4–4 (1–1).

Hörnor: 7–1 (3–1).

Varningar, Örgryte: Anton Andreasson, Anton Lans. VSK: Simon Johansson, Alex Douglas.

Domare: Farouk Nehdi.

Publik: 1 453 (på Gamla Ullevi, Göteborg).

Så spelade VSK Fotboll:

Målvakt: Anton Fagerström.

Backlinje: Alex Douglas, Theodore Rask, Pedro Ribeiro.

Mittfält: Simon Gefvert, Dusan Jajic, Herman Magnusson (86), Olle Edlund (65), Daniel Ask (88).

Anfall: Simon Johansson (73), Viktor Granath.

Ersättare: Max Larsson (65), David Burubwa (73), Jakob Lindahl (86), Alex Lindelöv (88), Viktor Prodell, Emil Skogh, Daniel Svensson (målvakt).

 Huvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

Vi tog och hörde efter med huvudtränaren om förutsättningarna för dagens match.

Nu är det sillytider och spelare ryktas in och ut ur truppen. Är den här tiden på året extra utmanande för en tränare med det snack som är och de förändringar som sker?

– Ifjol var det onekligen utmanande för oss tränare när vi hade så extremt stor spelaromsättning under sommaren. I år är det betydligt lugnare. Det blir alltid några förändringar under sommaren, det är naturligt, så det är inga problem.

Hur ser läget ut med skador och sjukdomar i truppen inför dagens match?

– Miguel Sandberg har börjat träna med boll efter sin axelskada. Den har läkt bättre än väntat, men det kommer troligen att ta ett par veckor till innan han är matchredo. David Engström fick en lättare känning i ljumsken i slutminuterna när han hoppade in senast mot Landskrona. Han är ett osäkert kort inför matchen mot Öis. Annars inga nya skador.

Örgryte som är dagens motståndare har gått sämre i år än många väntat sig – och dagens match kan sägas vara extra viktig för placeringarna i den nedre delen av tabellen. Hur kan vi göra för att komma från Göteborg med tre poäng?

– Ta ett uppoffrande krig för varandra. Sedan behöver vi lyckas i vår speluppbyggnad, det är nyckeln rent taktiskt i den här matchen.

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap