Västerås SK - Landskrona BoIS 3 - 0

sön 17 jul 2022, 13:00

Herr, Seriematch, Iver Arena
Publiksiffra: 1156
50/50 lotteri: Lottnummer 48547 vann 2500 kronorHuvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

Tio matcher utan förlust - det är facit för dagens motståndare. Här reflekterar Kalle Karlsson över dagens uppgift.

Om vi börjar med U21-matchen i veckan mot AIK – fick du som tränare några svar från prestationerna i den matchen?

– Alla matcher ger ju någon form av svar, antingen svar man vill ha eller svar man inte vill ha. Det här var definitivt det förstnämnda, en mycket positiv insats mot ett starkt AIK. Om vi börjar längst bak fick Danne Svensson göra ett par fina räddningar i början av matchen.

I backlinjen tycker jag att det var ett styrkebesked av Viktor Steen att gå in direkt från semestern och möta John Guidetti och klara det på ett väldigt bra sätt. Utlånade Patric Åslund gjorde det också förtjänstfullt när han vikarierade som mittback i den här matchen.

På mitten fick vi testa ett par, tre provspelare, men fick också bra formbesked av Daniel Ask som styrde mycket i spelet i första halvlek. Framåt gjorde Miguel Sandberg och David Burubwa verkligen avtryck, i Burubwas fall var det ett kvitto att han kan sysselsätta försvar på det sättet.

Det har varit ett relativt stort avbräck med spelare sista tiden – hur ser det ut inför den här matchen. Har vi några uppdateringar runt Mohammeds skada?

– Det ser betydligt bättre ut till den här matchen, så mycket kan jag säga. De som var sjuka förra helgen har tillfrisknat och tränat åtminstone ett par träningar så vi har fler val att göra nu, både gällande trupp och startelva. Gällande Mohammed ”Momme” Mahammed så har han opererats för sin vadfraktur och vi utgår från att han blir borta resten av säsongen, tyvärr.

Tio matcher utan förlust är facit för Landskrona när ni ställs mot dem idag. Hur kan man se till att bryta den sviten?

– De är onekligen i en bra fas efter sin tunga inledning i serien. De är ett spelskickligt lag som dessutom har mycket fart i offensiven. Vi behöver prestera avsevärt bättre än förra matchen för att bryta deras svit och det är vi fast beslutna om att göra!

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap