Norrby IF - Västerås SK 1 - 0

lör 9 jul 2022, 15:00

Herr, Seriematch, Borås ArenaHuvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

Matchandet i juli fortsätter – känns det konstigt att träna och spela match när ni normalt har semester den här tiden på året?

– Nä, det tycker jag inte. Under pandemiåret 2020 så började ju serien i mitten av juni sedan spelade vi på hela hösten och in i december så man har börjat vänja sig vid att spela mitt i juli.

Hur ser det ut med skador och sjukdomar i truppen inför dagens match?

– Vi har haft det bekymmersamt i veckan där David Engström varit sjuk och missar matchen och där Herman Magnusson också varit sjuk och är ett stort frågetecken. Alex Lindelöv insjuknade i fredags. Dessutom är Pedro Ribeiro och Daniel Ask avstängda. Viktor Prodell har haft lite känning i sitt knä men han finns med i truppen. Det betyder att nya spelare med stor sannolikhet kommer att få chansen och det är en bra möjlighet för dem att visa att de förtjänar mer speltid.

Om jag kollat rätt har vi ännu inte vunnit mot Norrby i Superettan. Hur ska vi kunna ta första segern idag?

– Först och främst behöver vi vara disciplinerade defensivt så vi inte bjuder på något. Framåt behöver vi vara kliniska och ta vara på de chanser som dyker upp. Och sedan behöver vi ta ett jäkla jobb för varandra.

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap