Västerås SK - IK Brage 1 - 3

sön 3 jul 2022, 13:00

Herr, Seriematch, Iver Arena
Publiksiffra: 1624
50/50 lotteri: Lottnummer 56415 vann 2790 kronorHuvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

Fyra matcher utan förlust och bortaseger i omstarten av Superettan. Idag väntar IK Brage som nog överraskat många med deras framskjutna placering i tabellen. Vi hörde efter med Kalle om allt det här.

Skön bortaseger senast mot Skövde AIK. Har det varit uppsluppet på träningen i veckan?

– Absolut, det var en boost för hela truppen att få vinna i omstarten! Och dessutom mot Skövde borta som lär vara en av de svåraste bortamatcherna i år i Superettan.

Mohammed Mahammed skadade sig illa under den matchen, finns det någon uppdatering utöver det som redan kommunicerats? Hur ser det ut i övriga truppen med skador och sjukdomar?

– ”Momme” bröt vadbenet och det är även en skada i foten. Han kommer att opereras och allt tyder på att han missar resten av säsongen. I övrigt har Miguel Sandberg återhämtat sig från sin höftskada och är tillbaka i truppen. Förutom Filip Tronêt och Mohammed Mahammed har vi inga skador.

Med ”Momme” borta – upplever du att vårt spel måste förändras?

– Vi behöver inte ändra vårt spel för att en spelare försvinner, men ”Momme” har varit en viktig bidragande orsak till att vi fungerat som lag andra halvan av våren. Hans kombination av att vara en passningsskicklig dribbler med defensiva egenskaper är nog rätt unik. Att han ligger så högt upp i statistiken över ”andel vunna defensiva dueller” förvånar nog många som endast ser honom som en offensiv spelare. Hans skada är absolut ett avbräck för oss.

Brage är ett av vårens sensationslag – vad gör dem så bra?

– De har värvat mycket utifrån, bland annat hämtat en del spelare från Stockholm, och fått träff på nyförvärv som Christoffer Redenstrand och lånet från Sirius, Joakim Persson. Det är ett lag som är duktiga i sitt försvarsspel och är vassa på att ställa om. Vi hoppas på en bra match och att det kommer lite folk nu när vi har vinst i ryggen och Brage verkar ha skrapat ihop två bussar med medföljande supportrar!

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap