Västerås SK - Halmstads BK 2 - 2

lör 28 maj 2022, 15:00

Herr, Seriematch, Iver Arena
50/50 lotteri: Lottnummer 47698 vann 2450 kronorHuvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

Vi hör efter med Kalle om hur senaste veckan sett ut efter segern mot Dalkurd och vad han ser framför sig i dagens match.

Skön seger mot Dalkurd senast. Hur viktigt var det att klara av att hålla undan till seger? Vad tar killarna med sig?

– Det var verkligen skönt att vi kunde bärga en trepoängare. Bortsett från Dalkurds jättechans i minut 85 så hade de inte några egentliga farligheter så  när vi tittade på matchen i efterhand kände vi att vi redde ut det på ett bra sätt även om vi blev lite väl låga i andra halvlek. Killarna tar med sig mentaliteten att vi levererade en fin insats i första halvlek i en så viktig match och att vi defensivt sett gjorde det bra i delar av matchen.

Sedan har laget fått en boost av att känna att vi har offensiva spelare som levererar mål och poäng. Både Viktor Granath och Simon Johansson i sin nya roll är i bra form, och förutom det har David Engström gjort efterlängtad comeback. Vi får en annan fysik där bak med Engström i eget straffområde.

Hur ser skade- och sjukdomsläget ut i truppen just nu?

– För att vara i slutet av vårsäsongen är det ändå okej. Anton Fagerström har varit ute på träningsplanen och testat sin fot, men som det ser ut så kommer han inte till spel i den här matchen. Det är också en avvägning där det finns en risk att han slår upp skadan om han spelar. Filip Tronêt har inte tränat senaste veckorna och inväntar svar från magnetröntgen. Olle Edlund trampade snett mot Dalkurd. Hans fot har blivit bättre och han han kommer vara med i den preliminära truppen och testas på matchdag. Annars har vi inga skador.

David Burubwa, som var borta en längre period under våren, har matchats igång i samarbetsklubben IFK Eskilstuna. Han kommer att spela med dem på söndag också. Viktor Prodell har haft känning i knäet senaste veckorna, men han finns med i truppen och är tillgänglig för inhopp. Alex Lindelöv är tillbaka från U17-EM.

Halmstad går som tåget i serien – hur ser vi till att ta poäng av dem?

– Ja, de har övertygat stort i flera matcher där jag sett dem. De är väldigt disciplinerade, gedigna och ytterst välorganiserade i sitt försvarsspel. De kommer förmodligen inte förlora så många matcher den här säsongen, men vi är väldigt sugna på att bli ett av de lagen som lyckas fälla dem. Vi behöver vara noggranna defensivt, inte bjuda på för mycket. Och offensivt behöver vi förvalta de lägen som ges. Även släppa lös den individuella kvaliteten för HBK är kompakta runt eget straffområde så det krävs ofta något extra för att skapa chanser mot dem. Det är en inspirerande utmaning!

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap