Dalkurd FF - Västerås SK 1 - 2

sön 22 maj 2022, 13:00

Herr, Seriematch, Studenternas IPHuvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

Vi tog ett snack med Kalle Karlsson inför dagens bortafajt mot Dalkurds FF.

Hur ser skade- och sjukdomsläget ut i truppen?

– Anton Fagerström har inte kunnat träna i veckan och Filip Tronêts knä har inte blivit bättre av att vila. Vi avvaktar en magnetröntgen gällande Filip för att se om det är något trasigt. Annars ser det rätt ljust ut. Med David Engström och David Burubwa tillbaka så har vi inga långtidsskadade spelare. Herman Magnusson är tillbaka i träning och Viktor Steen har börjat träna igen efter sin vadskada.

Laget har presterat fin fotboll i ett flertal matcher nu på slutet – vad är det som har blivit bättre tycker du jämfört med inledningen på säsongen?

– Vi har blivit mer varierade i vårt anfallsspel mellan att spela kort och spela mer direkt. Det har gett en hel del lägen i matcherna mot Örebro, AFC och Jönköping.

Fortfarande släpper laget in många mål – hur ser du på den omständigheten?

– Det har varit frustrerande eftersom det har hindrat oss från att vinna matcherna mot framför allt AFC och Jönköping nu på slutet. Det är något som vi givetvis måste förbättra. Vi arbetar varje vecka på att få det kollektiva och det individuella försvarsspelet att fungera bättre. Förhoppningsvis kan detta underlättas nu när vi fått tillbaka mittbackar och kan få lite kontinuitet och bredd där bak.

Match idag mot Dalkurd FF som fått ny tränare. Hur ser deras spel ut med en ny tränare vid rodret – vad kan vi förvänta oss idag?

– Försvarsmässigt har de inte ändrat så mycket. De fick med sig ett 0-0-resultat borta mot Brage senast, en match där det knappast saknades målchanser. Det kommer säkerligen bli en tajt match idag.

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap