Trelleborgs FF - Västerås SK 3 - 0

lör 14 maj 2022, 13:00

Herr, Seriematch, VångavallenHuvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

Då är det dags för en ny bortamatch - denna gång mot Trelleborgs FF. Vi hörde efter med Kalle Karlsson om hur laget tagit över sig förra helgens stjärnsmäll.

Hur har veckan varit – hur har ni resonerat efter den tuffa förlusten senast?

– Det var tufft första dygnet efter förlusten. Sedan måste man börja blicka framåt. Vi har tittat på vad vi hade kunnat göra annorlunda sista minuterna av matchen. Vi tycker att lagets reaktion efter 1-2-reduceringen är bra, vi har fortfarande bra kontroll på händelserna och läge att göra 3-1. Men det är inte okej nånstans att falla ihop på det sättet som vi gör efter 2–2-målet. Så det har vi resonerat med spelarna kring och förhoppningsvis lärde vi oss något som lag av den upplevelsen. Vi har även förstärkt vissa delar som gjorde att vi hamnade i 2–0-ledning och även hade bud på mer, bland annat det direkta spelet i djupled.

Hur ser skade- och sjukdomsläget ut i truppen inför matchen?

– Anton Fagerström har drabbats av en lättare skada i träning och missar matchen. Filip Tronêt har känning i sitt knä och har inte tränat denna vecka heller. Emil Skogh och Alex Douglas är sjuka. David Engström har tränat några pass men känner själv att han behöver några pass till innan han är redo för spel. Herman Magnusson närmar sig comeback medan Alex Lindelöv har rest iväg till U17-EM. David Burubwa har åkt med truppen till Trelleborg som 19:e man.

Nu väntar Trelleborg på bortaplan – det brukar vara tuffa matcher på en plan som ofta lämnar en del övrigt att önska. Hur har ni förberett er inför matchen?

– Vi har tränat ett pass på gräs i veckan för att komma bättre preparerade. Sedan har vi tagit med en del lärdomar från förra gräsmatchen mot Öster borta, där vi kunde ha gjort det betydligt bättre i anfallsspelet.

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap