AFC Eskilstuna - Västerås SK 5 - 2

lör 7 maj 2022, 15:00

Herr, Seriematch, TunavallenHuvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

Idag är det så dags för bortamatch mot AFC Eskilstuna. Försäsongsmatchen slutade 2-2 efter ett mittfältskrig matchen igenom. Vi hör med Kalle hur han tror dagens match kommer att se ut.

Hur har träningsveckan varit – man kan anta att det varit glada miner efter segern mot ÖSK?

– Det är alltid glada miner efter en seger och givetvis ännu mer efter en första serievinsten mot ÖSK på 35 år! Träningsveckan har flutit på rätt bra. Vi har tränat på Wenströmska IP i veckan på grund av dräneringsarbetet på Iver. Det har fungerat relativt bra tack vare att den är nylagd.

Hur ser skade- och sjukdomsbilden ut i truppen just nu?

– Unge försvararen Viktor Steen fick rejält ont i hälen igår på träningen. Vi befarade att hälsenan gått av, men det visade sig vid en närmare undersökning att det var en rejäl muskelbristning i vaden precis ovanför hälsenan. Så det var tur i oturen. Han blir borta en tid, men det var skönt att det inte var hälsenan som gick. Filip Tronêt har vilat den här veckan för att se om hans knäsmärtor kan lägga sig. Mohammed Mahammed missade träningen senast på grund av sjukdom. Jesper Adolfsson hade en känning efter Örebromatchen senast men tränade igår och ska kunna spela.

När det gäller de långtidsskadade spelarna så gjorde David Engström sitt första fotbollspass i tisdags och han har inte fått någon reaktion efter veckans träningar så han närmar sig comeback, vilket är mycket positivt. David Burubwa deltar fullt i träning, men kommer att behöva stegras innan han är aktuell för match. Herman Magnusson har börjat springa efter sin fotskada så han är väl cirka en-två veckor bort.

 

Match mot AFC idag. Träningsmatchen i våras slutade 2–2 (efter VSK-mål av Max Larsson och Dusan Jajic) efter mycket stångande på mittfältet matchen igenom. Kan vi förvänta oss samma typ av match idag?

– Ja, det blir nog så igen. AFC spelar på ett sätt som skiljer sig från de flesta lag i serien. Precis som vi i VSK använder de också markeringsspel i försvarsspelet, men AFC gör det med extremt hög risk och ett väldigt framåtlutat lag. De har gjort det bra och har framför allt gjort många mål, det är därför de ligger där uppe i toppen av tabellen. Med två lag som spelar markeringsspel så är det oundvikligt att det blir många bollförluster från båda lagen, så ja, det kan bli en del ”stångande” idag också. Det laget som hanterar det bäst kommer att vinna.

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnerskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap