Östers IF - Västerås SK 1 - 1

mån 25 apr 2022, 19:00

Herr, Seriematch, Visma Arena
Matchens lirare: Ahmad FaqaHuvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

Vi tog ett snack med Kalle Karlssons inför dagens viktiga bortamatch mot Östers IF. Matchen ser du på Discovery +

Hur ser läget ut i truppen inför matchen - när bedöms David Burubwa och David Engström vara tillbaka i full träning?

– Vi har tyvärr inga tidsprognoser för Burubwa och Engström. Burubwa tränar med boll. Engström tror jag inte är tillbaka före uppehållet. I övrigt har vi fått ett negativt besked gällande Herman Magnusson som fick en rejäl tackling på foten i förra matchen. Slätröntgen visade ett skadat ligament i foten så han kommer att bli borta en tid, oklart hur länge. Sedan har vi Filip Tronêt som senaste veckorna fått ”löparknä”-symptom, en typ av överansträngning. Det är inget som hindrar honom från spel för tillfället, men han kommer sannolikt att behöva ha en justerad träningsdos fram till uppehållet. Annars inga avbräck.

De unga spelarna har visat framfötterna under säsongen, senast Mohammed Mahammed med ett piggt inhopp i matchen mot Utsikten – är det någon du vill lyfta fram utifrån senaste tidens träningar/matcher?

– De unga spelarna som fått chansen i serien har alla gjort det bra utifrån sina förutsättningar, deras utmaning är att bli jämnare i sina prestationer. Mohammed Mahammed gjorde som du säger ett lovande inhopp senast och alla i laget har noterat hans styrkor. Det är en spelare som kan sätta prägel på en match och vi ser möjligheter att även använda honom centralt där han spelade en del i Åtvidaberg. Dock är det Ramadan så han fått vänja kroppen med att inte äta och dricka normalt, plus att han låg efter rent fysiskt när han anslöt till oss.

Öster på bortaplan är ofta en utmaning – vad är viktigt i den här matchen för att kunna ta poäng?

– Det är en tuff match mot ett duellstarkt lag som har mycket fart i offensiven och bra försvarsspel. Jämfört med andra halvlek mot Utsikten behöver vi förbättra det mesta. Framför allt handlar det om att vi behöver vinna fler dueller, tuffa till oss i och runt eget straffområde och skapa bättre målchanser.

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap