Västerås SK - Utsiktens BK 0 - 3

sön 17 apr 2022, 13:00

Herr, Seriematch, Iver Arena
Publiksiffra: 1157Huvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

Dags för en ny hemmamatch, denna gång mot en nykomling i Superettan. Vi hör vad Kalle har att säga om matchen och motståndet.

Dags för ny match, sex dagar sen senaste – hur har återhämtningen gått efter hemmapremiären?

– Bra, vi känner ju att vi borde ha vunnit senaste matchen sett till spelövertaget, men gör man kvitteringsmål i sista sekunden känns det också som en vunnen poäng. Det målet gav oss energi, dels att det visade att vi kan göra sena kvitteringsmål, dels att en av våra offensiva spelare, Viktor Granath, fick komma med i målprotokollet – det var viktigt för oss. Vi ser fram emot en ny hemmamatch med förhoppningsvis fint väder!

Hur ser skade- och sjukdomsläget ut i truppen inför matchen?

– Helt okej. Dusan Jajic kunde delta i träning i slutet av veckan, men hans ljumske är inte tillräckligt bra för att vara med i truppen denna helg. Annars har vi inga nya skador. Filip Tronêt har haft lite känning i knäet i veckan, men han finns med i truppen. David Engström har kunnat jogga ute på planen och David Burubwa har kunnat delta i possession-övningar så våra långtidsskadade spelare går också åt rätt håll. I övrigt inga avbräck.

Utsiktens BK är en ny bekantskap i Superettan – vad har vi att vänta oss för typ av matchbild idag?

– Utsikten vann division 1 södra förra året och ska inte underskattas. Deras försvarsspel liknar vårt, utgår från 5-3-2 och mycket markeringsinslag. Det gör att matchen idag kan bli ”upphackad” med många bollbyten. De är duktiga på att pressa högt och har näst flest bollvinster på offensiv planhalva under första två omgångarna i Superettan.

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap