Västerås SK - IF Karlstad Fotboll 5 - 0

lör 26 mar 2022, 15:00

Herr, Träningsmatch, Iver ArenaHuvudtränare Kalle Karlsson inför genrepet

Sista matchen inför seriestart. Vi tar pulsen på hur läget ser ut i laget.

En vecka kvar till premiär – märks det i truppen att det börjar dra ihop sig till premiär?

– Visst märker man när det börjar närma sig premiär, det blir en speciell atmosfär kring träningarna! Koncentrationen vrids upp ett snäpp eller två, kvaliteten höjs och man känner att spelarnas mindset börjar inrikta sig på att det snart är seriepoäng som står på spel.

Hur ser läget ut med skador och sjukdomar inför matchen mot Karlstad?

– Rätt hyfsat ändå. Daniel Ask, Mohammed Mahammed, Jesper Adolfsson och Miguel Sandberg är alla fit for fight till den här matchen. Daniel Svensson åkte in till BB på fredagen så han missar matchen. Alex Lindelöv är iväg med P17-landslaget. Annars är det bara de långtidsskadade David Engström och David Burubwa som saknas. Viktor Steen provtränar med en division 1-klubb.

Känslan är att det är hård konkurrens om platserna i år?

– Ja, det är den stora skillnaden mot i höstas. Efter tillskotten av Alex Douglas och Ahmad Faqa har vi fått tuff konkurrens bland mittbackarna, vilket är välkommet för skadesituationen i mittförsvaret har renderat en del huvudvärk sedan jag blev ansvarig tränare. Bland wingbackarna har vi nu fem spelare som vi anser slåss om starttröjorna: Gefvert, Skogh, Tronêt, Mahammed och Larsson. Centralt har vi betydligt hårdare konkurrens både på åtta- och tia-positionen tack vare värvningarna av Ask, Sandberg och Burubwa samt Lindelövs utveckling. Längst fram har vi väl egentligen färre alternativ nu när trion Erik Björndahl, William Videhult (utlånad) och Brian Span lämnat, men vi har två spelare – Viktor Granath och Viktor Prodell – som båda är kapabla att starta. Så ja, det är riktigt tajt på många positioner. Det kommer att vara en del val för oss att göra inte bara till premiären utan inför varje match kommande veckorna. Det ser vi som en styrka och en konkurrensfördel.

Vad är viktigt att få med sig från ett genrep som tränare?

– Det viktigaste är att vi inte åker på några skador. Sedan vill man alltid att vi, åtminstone periodvis, kan visa upp den höjd vi har i laget.

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap