AFC Eskilstuna - Västerås SK 2 - 2

lör 19 mar 2022, 15:00

Herr, Träningsmatch, TunavallenHuvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

Det är bara några veckor kvar till premiären och två träningsmatcher kvar på schemat. Vi tog ett snack med Kalle hur läget är i truppen inför dagens match

Två veckor kvar till premiären, hur är stämningen i truppen?

– Den är bra! Precis som i höstas har vi en härlig grupp som har roligt tillsammans både på plan och i omklädningsrummet. De nya grabbarna har kommit in i gänget så på den punkten känns det lovande.

Är det någon spelare som du vill lyfta fram som sett het ut på träningarna?

– Nyförvärvet Mohammed Mahammed hade några aktioner på fredagsträningen som höll absolut toppklass – han kommer att bli en spelare att hålla ögonen på. Dessvärre har ”Momme” lite känning i baksidan och vi vågar inte chansa så vi har ställt över honom från helgens match. Viktor Granath har också sett vass ut på veckans träningar så det känns positivt att han börjar varva upp efter sitt skadeuppehåll. Anders Hellblom gjorde nog sin bästa träning för året i tisdags. Tycker även Herman Magnusson hade ett par riktigt bra träningar i veckan så det är några som visat stigande form.

Hur ser det ut med skador och sjukdomar inför den här matchen?

– Lite småskavanker har dykt upp. Daniel Ask är tyvärr inte kvitt sin sjukdom. Han mår bättre, men står över även den här matchen. Jesper Adolfsson har haft lite känning i låret, inget allvarligt, men han vilar. Mohammed Mahammed vilar som sagt också. Miguel Sandberg har haft lite känning i en ljumske så han testas på matchdag. På pluskontot är Anton Fagerström tillbaka och har tränat i veckan. Han kommer att spela en halvlek mot AFC.

Som sagt, två veckor kvar till premiären – har vi en växel till i laget jämfört med den fina insatsen mot ÖSK förra helgen?

– Det får vi se! Mötet med AFC blir en helt annan typ av match. Det blir ett möte mellan två lag som använder markeringsspel så det kommer inte finnas några fria spelare i uppspelen och just det faktumet driver fram andra typer av situationer än mot Örebro och kräver andra aktioner av våra spelare. Hur som helst kommer det rent strukturellt, precis som mötet i höstas, att bli en intressant match.

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap