Örebro SK - Västerås SK 0 - 2

lör 12 mar 2022, 15:00

Herr, Träningsmatch, Behrn ArenaHuvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

Våren närmar sig med stormsteg och därmed premiären. Idag möter VSK Örebro SK på bortaplan i en efterlängtad träningsmatch. - Örebro är ett passningsskickligt lag så här behöver vi hitta rätt i vårt försvarsspel från start, säger Kalle.

Du nämnde efter matchen mot Skövde att träningen blivit sönderhackad på grund av skade- och sjukdomsfrånvaro – hur har det sett ut den här veckan med möjligheten till träning med hög kvalité?

– Det har varit mer på individuell nivå vi hamnat efter; de spelare som haft skador har fått en uppförsbacke på grund av frånvaron, vilket är logiskt. Och i och med att vi haft så många frånvarande – mot Dalkurd saknade vi tio-elva spelare – så är det rätt många spelare som behöver varvas upp. Det gör att vi inte nått upp i prestation senaste två matcherna. Men den kollektiva träningen har fungerat helt okej.

– Den här träningsveckan har bjudit på höga toppar och lite dalar. Vi hade en riktigt, riktigt bra träning i onsdags där tempot drevs upp och där kvaliteten var hög. Sedan hade vi en sämre träning på fredagen, men det är tack och lov inte alltid en indikator för vart matchen tar vägen. Det såg väldigt bra ut på träningen inför Skövdematchen och då blev det ändå pannkaka!

Hur ser skadeläget ut i truppen inför dagens match?

– Helt okej, åtminstone inga nya skador. Anton Fagerström hoppas vi ha tillbaka i full träning nästa vecka. Daniel Ask har fått feber så han kommer att vila i helgen. Nyförvärvet Mohammed Mahammed har fått en till träningsvecka i kroppen nu och finns med i truppen. Emil Skogh har hämtat sig från covid och finns med i truppen, men han har varit sjuk till och från i tre veckor så han ligger lite efter fysiskt.

Du sa att Skövdematchen var den sämsta under försäsongen – vad behöver göras bättre idag för att vi ska kunna rå på ett lag som tippas ligga i toppen av Superettan?

– Vi har tittat på vad vi borde gjort annorlunda mot Skövdes höga presspel och den typen av djupdykningar ska vi kunna undvika oavsett hur många som varit borta på grund av skador. Örebro är en annan typ av utmaning, ett mer passningsskickligt lag så här behöver vi hitta rätt i vårt försvarsspel från start.

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap