Västerås SK - Skövde AIK 1 - 1

sön 6 mar 2022, 13:00

Herr, Träningsmatch, Iver ArenaHuvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

Vi tog och hörde efter med Kalle om hur han ser på dagens match.

Hur ser tillgängligheten på spelare ut inför den här matchen?

– Betydligt bättre än förra helgen! Simon Johansson och Filip Tronêt är friska efter sina sjukdomar. Amer Ibrahimovic är dock sjuk och Emil Skogh har åkt på en rejäl vända av covid. Skogh är på bättringsvägen, men han vilar även denna helg. Viktor Granath, Viktor Prodell och Pedro Ribeiro har kunnat träna i veckan efter sina skador så de finns med i truppen. Alex Lindelöv är tillbaka från landslagsuppdrag och nyförvärvet Mohammed Mahammed har gjort sina första träningar med laget i veckan. När det gäller ”Momme” ligger han dock efter med försäsongsträningen så där behöver vi ta det lite försiktigt. Så det är sju spelare som gjort comeback eller entré i veckan och det har gett en boost för oss. Det märktes på torsdagens träning att kvaliteten vreds upp ett par snäpp. På skadelistan har vi fortfarande Anton Fagerström, David Engström och David Burubwa. Anton har börjat träna de isolerade målvaktsdelarna, en preliminär plan är att han är matchredo till träningsmatchen mot AFC Eskilstuna den 19 mars. Vi testar även en provspelare mot Skövde, mittbacken Alex Douglas, senast i HTFF.

Ny match mot seriemotstånd den här helgen i form av Skövde AIK, de såg resoluta och starka ut i en träningsmatch mot Elfsborg för någon vecka sedan, vad kan vi vänta oss av dagens match?

– Skövde är ett riktigt disciplinerat lag som spelar med låg risk och som är svåra att bryta ned. De har bara släppt in ett mål på fem träningsmatcher i år så de kommer att bli en nöt att knäcka för alla lag i Superettan. Vi kan vänta oss ett motståndarlag som är gedigna i sitt försvarsspel och starka på fasta situationer. Från vår sida vill vi kontrollera matchen, ta oss till målchanser och inte bjuda på för många omställningslägen.

Med en månad kvar till premiär, vad vill du se av det egna laget idag för att känna att förberedelserna ligger rätt?

– Vi har ju dragits med skador på tongivande pjäser ända sedan vi drog igång försäsongen så nu till den här helgen fokuserar vi på att varva upp några spelare som inte spelat så mycket senaste veckorna. Kollektivt vet vi att vi sitter ihop på ett bra sätt, det gjorde vi redan i första träningsmatchen mot Djurgården så där känner vi oss trygga. Individuellt finns det spelare som hamnat efter på grund av skador och sjukdomar så där vill vi se att de dels klarar sig helskinnade så vi inte drabbas av nya bakslag, dels att de visar att formen är i antågande.

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap