Dalkurd FF - Västerås SK 1 - 0

lör 26 feb 2022, 15:00

Herr, Träningsmatch, Studenternas IPHuvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

Vi tog ett snack med huvudtränare Kalle Karlsson innan dagens träningsmatch mot Dalkurd.

Hur ser skadeläget ut i truppen inför dagens match?

– Vi har en del avbräck inför dagens match av lite olika orsaker. Simon Johansson, Emil Skogh och Filip Tronêt är sjuka. Anton Fagerström, Pedro Ribeiro, David Engström och David Burubwa är skadade sedan tidigare. Alex Lindelöv är i väg med landslaget och vårt senaste nyförvärv Mohammed Mahammed ansluter som sagt till truppen från och med tisdag. Viktor Prodell har fått känning i höften och står över denna match. Herman Magnusson och Jakob Lindahl har dock tränat i veckan och finns med i truppen, liksom Viktor Granath som tränat kollektivt med laget senaste dagarna. Vi får se om vi byter in Granath eller om vi använder uppvärmningen för att ge honom ett extra träningspass. Vi testar även mittbacken Erik Hedenquist från Lindome i den här matchen. Han har tränat med oss torsdag-fredag och ingår i truppen.

Dalkurd är motståndare för dagen – vad kan vi förvänta oss för typ av match?

– Dalkurd är ett lag som tog sig upp via kvalet via seger över Gais. De har en ny tränare i Dali Savic (som inledde förra säsongen i Vasalund) och har värvat några lirare som jag känner väl till från Stockholmsfotbollen. Historiskt har de varit ett passningsskickligt lag, så det förväntar man sig alltid när man möter Dalkurd.

Vad vill du se hos de grönvita spelarna idag?

– Att vi håller ihop defensivt och att vi lite oftare får till några fina anfall där vi når höjderna vi snuddade vid mot Vasalund.

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap