Västerås SK - Vasalunds IF 1 - 0

lör 19 feb 2022, 16:00

Herr, Träningsmatch, Iver ArenaHuvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

Idag väntar match mot Vasalund på Iver Arena. Laget är mållöst så här i inledningen av säsongen, kan det bli en ändring idag? - Vi har lagt fokus på anfallsspel senaste veckan så förhoppningsvis kan vi se nån effekt av det mot Vasalund, säger huvudtränaren.

Ny träningsmatch mot division-1 motstånd – hur tänker du runt matchen, vad är det ni vill åstadkomma?

– Vi vill fortsätta bygga vidare på vårt spel. Även om resultaten i träningsmatcherna inte betyder särskilt mycket var det surt att åka på en förlust senast i en match där vi känner att vi dominerade så kraftigt. Vi har lagt fokus på anfallsspel senaste veckan så förhoppningsvis kan vi se nån effekt av det mot Vasalund. Tendenserna på träningen igår (fredag) var i alla fall lovande.

Hur ser skadeläget ut i truppen inför den här matchen?

– Pedro Ribeiro sträckte en magmuskel i senaste matchen så han vilar den här matchen. Första prognosen är 2-3 veckor för hans del. Viktor Granath har börjat delta i lätta bollövningar, han borde kunna växla upp nästa vecka, vilket är mycket glädjande. David Burubwa kör på med sitt rehabprogram medan vi har fått sjukdomar på Emil Skogh och Jakob Lindahl. Filip Tronêt har känt av lättare knäsmärta i veckan medan David Engström har genomfört sin planerade fotoperation i veckan. Ingreppet gick bra men han kommer att behöva rehabträna runt sex veckor.

Vi får många frågor om hur du ser på den trupp vi har nu, upplever du att den är färdigbyggt eller finns det pusselbitar ni jobbar på fortfarande?

– Det jag kan säga är att vi inte ser truppen som färdig utan fönstret är öppet till sista mars. Fram till dess kommer vi hålla ögon öppna och det kommer garanterat att bli nåt mer tillskott innan säsongen startar.

 

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap