Västerås SK - Sollentuna FK 0 - 1

lör 12 feb 2022, 13:00

Herr, Träningsmatch, Iver ArenaHuvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

Äntligen dags för årets första träningsmatch på hemmaplan. Mer anfallsspel och chans att se senaste nyförvärvet i aktion utlovas. - Miguel Sandberg är en ung spelare ung som vi tror att vi kan forma till en elitspelare, säger Kalle.

Träningsveckan har innehållit dubbla pass – är ni inne i en tung träningsperiod nu?

– Vi har kört dubbla pass två gånger i veckan sedan vi drog igång i januari, så det är ingen skillnad, men det stämmer att vi har vridit upp belastningen lite till senaste veckorna.

Vi hade en del spelare borta senast mot Norrköping – vilka är tillbaka – och hur är det med Viktor Granath och Daniel Burubwas skador?

– Pedro Ribeiro och Simon Johansson är med i truppen. Viktor Prodell har vi varvat upp nu så han kommer att starta.

– När det gäller Viktor Granath så går det åt rätt håll, han har börjat löpa nu, vi får se när han kan återgå i kollektiva bollövningar. David Burubwa jobbar på med sitt rehabprogram, det är svårt att sätta någon tidsprognos för när han kan vara redo för att gå på fullt. Annars har vi inga nya skador, vilket är skönt att konstatera!

Kommer nyförvärvet Miguel Sandberg vara med i truppen mot Sollentuna och vad säger du om vårt senaste tillskott?

– Miguel är en spelare med spännande spetsegenskaper, man fastnar direkt på hastigheten i hans djupledslöpningar. Samtidigt är han duktig som framspelare och är inte oäven som avslutare heller. Kombinationen av de tre egenskaperna blir en häftig mix. Men vi måste ha rimliga förväntningar, han kommer direkt från P19 Allsvenskan så han kommer att behöva tid att växa in i det. Framför allt måste vi bygga på hans fysik så han orkar ta fler maxlöpningar. Men det är en ung spelare som vi tror att vi kan forma till en elitspelare. Han kommer att få speltid mot Sollentuna, absolut.

I den här matchen möter vi ett lag från Ettan – vad förväntar du dig att laget gör annorlunda jämfört mot de tidigare matcherna mot allsvenskt motstånd?

– Vi har mött två lag där vi verkligen fått kämpa för att ta oss till sista tredjedelen mot Norrköping som spelade rent markeringsspel var det svårt att ens ta sig över mittlinjen i perioder. Nu möter vi ett motstånd där vi kommer att vara mer spelförande än i de tidigare matcherna. Men sedan får vi inte glömma att Sollentuna besegrat AIK (2-1) och kryssat mot BP på försäsongen och de slog ut oss i Svenska Cupen i augusti så det är nog en svårare motståndare än folk tror. De är ett passningssäkert lag så vi behöver gå in med full koncentration och komma rätt i försvarsspelet för att få göra det vi vill med matchen: få möjlighet att spela mer anfallsspel.

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap