Jönköpings Södra IF - Västerås SK 0 - 0

lör 6 nov 2021, 15:00

Herr, Seriematch, Stadsparksvallen

Delad poäng på Stadsparksvallen

VSK Fotboll fick med sig en pinne från den chansfattiga tillställningen mot Jönköpings Södra, som slutade 0-0 under lördagseftermiddagen.

Halvvägs in i den första halvleken skapade Sportklubben sin första möjlighet. Olle Edlunds hittade Taha Ali strax utanför boxen till höger i banan. Ali sidledspassade i riktning mot Dusan Jajic som klippte till från halvcirkeln utanför straffområdet. Det studsande skottet gick mot den vänstra stolpen och ställde till vissa bekymmer för Frank Pettersson i hemmamålet, som lyckades peta ut bollen till en vänsterhörna.

Likt VSK hade J-Södra problem med att skapa hetare möjligheter under första 45. Lite mer drag blev det i den andra akten. Tio minuter in i halvleken skottade hemmalagets Junes Barny från distans. MIttfältaren kunde inte hålla nere sitt tunga skott som strök överliggaren och gick ut till en inspark.

Strax därpå hade Dusan Jajic sin andra möjlighet för matchen efter en hörna från höger. Taha Ali tog emot en kort slagen hörna och vände upp mot straffområdet. Ali tog sig förbi en försvarare och skickade in ett lågt inlägg i boxen. Bollen fick några touch på hemmaspelare innan den letade sig fram till Jajic som stod omarkerad vid straffpunkten. MIttfältaren tog emot och försökte smeka upp bollen i det högra krysset, men avslutet gick några decimeter ovanför ribban.

Med kvarten kvar skapade hemmalaget en dubbelmöjlighet. Edin Hamidovic passade fram till Adrian Edqvist som skottade från straffområdeslinjen. Edqvists vänsterskott stoppades av Anton Fagerström, som släppte en retur rakt ut i banan. Först på returen var hemmalagets Robin Book. Anfallaren klippte till på halvvolley men fick en rejäl snedträff och missade grovt.

Robin Books möjlighet blev matchen sista och matchen slutade utan mål.

 Huvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

November månad och säsongen närmar sig slutet. Nu väntar Jönköpings Södra på en hösttung gräsplan. - Det påverkar inte taktiken så mycket men naturgräs ger ju automatiskt lite lägre bolltempo och fler dueller så det får vi vara inställda på, säger Kalle Karlsson om förutsättningarna för dagens match.

Säsongen går in i slutspurten nu med viktiga matcher framför oss – hur märks sånt i en spelartrupp?

- Det som märks tydligast är att spelarna har nån extra skavank efter en lång säsong. Annars har det inte märkts så mycket, det är bra stämning i laget. Alla var givetvis besvikna över poängtappet senast, men vi är inne i en bra trend och det har vi i ryggen nu när vi går in i sluttampen på serien.

Apropå snart slut på säsongen – spelare börjar som sagt bli slitna efter en ovanligt lång säsong – hur ser skadeläget ut inför dagens match?

– Viktor Prodell har tyvärr fått ett bakslag. Han röntgade axeln efter matchen mot Vasalund och den visade inga allvarliga skador och vi hade förhoppningar om att han skulle kunna vara tillbaka och eventuellt vara med på bänken redan mot Örgryte. Men han har även haft ont i armbågen från samma smäll och där visade en ny röntgen att han har en fraktur så han kommer att bli borta en tid, sannolikt resten av säsongen. Brian Span är sjuk, annars är alla tillgängliga.

Hur är det med Pedros vad, han fick kliva av i senaste matchen efter att ha spelat 90 minuter i två raka matcher?

– Det kommer att vara den här situationen resten av hösten, det har vi vetat om. Han drabbades av en oerhört komplicerad muskelskada i våras och var borta fem månader. Om han drabbas av en liknande skada igen finns risk att det påverkar resten av hans karriär. Vi vill ha honom på planen i så många matcher som möjligt eftersom han är så viktig för oss, därför kommer vi att vara tvungna att byta ut honom om han får en varningssignal, vilket han fick förra matchen. Vi är tvungna att göra samma sak nästa gång han ber om att byta, det hade varit rent oansvarigt av oss att resonera på ett annat sätt. Med detta sagt så har han tränat i veckan och är redo för spel mot Jönköping.

Dagens motståndare är Jönköpings Södra som vi möter på en blöt hösttung gräsplan – hur påverkar det taktiken och upplägget kring matchen?

– Det påverkar inte taktiken så mycket men naturgräs ger ju automatiskt lite lägre bolltempo och fler dueller så det får vi vara inställda på. J-Södra är alltid en tuff motståndare, nu har de haft lite svagare form, men vi behöver prestera på topp för att vinna.

 

Här kan du läsa mer om dagens motståndare

På lördag klockan 15:00 ställs VSK Fotboll mot tabellnian Jönköpings Södra på Stadsparksvallen. Vid tre poäng för gästerna kliver Sportklubben om J-södra i tabellen.

Med tre omgångar kvar av serien parkerar VSK Fotboll två platser och en poäng bakom Jönköpings Södra i tabellen. Båda klubbarna är inblandade i striden för att undvika negativt kval. IK Brage och Gais - på de två kvalplatserna - ligger inför omgången tre pinnar bakom VSK och fyra bakom Jönköpingslaget.

J-Södra går in i lördagens möte med svag form i bagaget. Jönköping är utan seger i sina nio senaste seriematcher och har inte tagit tre pinnar sedan Falkenbergs FF besegrades på hemmaplan den 11 september. På de nio fighterna sedan den senaste viktorian har J-Södra förlorat fem och kryssat fyra.

I den senaste omgången kryssade Jönköping borta mot tabelljumbom Vasalunds IF. Hemmalaget tog ledningen redan i den andra minuten innan Robin Book skrev slutresultatet till 1-1 med tio minuter kvar att spela. Målet var Books sjunde för säsongen, vilket han leder den interna skytteligan på.

Den senaste bataljen på Stadsparksvallen slutade med förlust för hemmalaget. Gästade Örgryte IS knep samtliga poäng efter att Ajdin Zeljkovic nätat två gånger om.

Jönköping brukar vara inblandade i målsnåla matcher. I ingen av de sju senaste matcherna har det blivit fler än två mål.

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap