Västerås SK - Örgryte IS 2 - 2

lör 30 okt 2021, 15:00

Herr, Seriematch, Iver Arena
Publiksiffra: 3786Huvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

Ny viktig match på menyn för herrlaget Hur ser det ut i laget och vad betyder publiken en sån här match? - Det är en viktig match så laddningen är hundra procent och publiken kan vara skillnaden när matchen står och väger på slutet, säger Kalle Karlsson

Kalle, ny viktig match på menyn – hur ser laddningen och läget ut i truppen inför matchen mot ÖIS?

– Det är en viktig match, som du säger, så laddningen är hundra. Läget i truppen är bra, vi har fått vinna några matcher så det är många glada miner på träningarna.

Förutom de långtidsskadade – hur är läget på skadefronten – är Ali tillbaka?

– Vi hade några skavanker efter förra helgen. Viktor Prodells axel har blivit bättre och han kunde vara med ute på träningen under fredagen, men det är tveksamt om han är tillgänglig redan till den här matchen. Taha Ali har varit lite stel i baksidan, men han fick vila från träningen i onsdags och det verkar ha gett önskad effekt för han är fit for fight nu. Herman Magnusson har vi valt att stegra lite mer försiktigt nu.

Vad har vi att säga om Örgryte som motståndare – vad kan vi förvänta oss från dem spelmässigt?

– Ett bra lag. De inledde serien trevande, men det var logiskt med tanke på att de hade nya tränare som ville implementera ett nytt spelsätt. De har bara en förlust på elva senaste matcherna. Mellan straffområdena är Örgryte tveklöst ett av seriens allra bästa lag. De är duktiga på att hålla i bollen och bra på att vinna bollen högt så vi kan räkna med att det blir en högintensiv match där bollen byter ägare många gånger.

Det blir mycket folk på läktaren idag – vad betyder det för laget och för prestationen?

– Det ger spelarna extra energi och den tolfte spelaren kan vara skillnaden när matchen står och väger i slutet. Vi ser fram emot en hemmamatch med rejält tryck på läktarna!

 

Här kan du läsa mer om dagens motståndare

Under lördagen får VSK och Iver Arena besök av Örgryte IS. Göteborgslaget parkerar inför omgången på plats åtta, en poäng och två placeringar före Sportklubben.

Det är två lag med gryende form som ställs mot varandra på Iver Arenas plastmatta under lördagseftermiddagen. Grönvitt har tre raka fullpoängare medan ÖIS noterats för en vinst och två oavgjorda matcher under samma period. Örgryte har den senaste tiden varit svårslagna, och har bara förlorat en av sina tolv senaste matcher.

Örgryte bortaslog Jönköpings Södra i den föregående omgången med 2–0. Ajdin Zeljkovic gav gästerna ledningen i minut 30 och dubblade sedan övertagen med kvarten kvar att spela.

I omgången innan kryssade ÖIS hemma mot Trelleborg med slutresultatet 2–2. Delad poäng blev det också hemma mot Falkenbergs IF i matchen innan Trelleborg gästade Gamla Ullevi. I mötet med Falkenberg skrevs resultatet till 1–1.

Örgryte har under säsongen varit ett relativt bra bortalag, med 16 pinnar på 13 fighter. På hemmaplan har Örgryte samlat ihop 17 poäng.

Trots fin form blickar både VSK och ÖIS nedåt i tabellen, där ett getingbo utformat sig kring det negativa kvalstrecket. Med fyra matcher kvar av säsongen har GAIS – på plats 14 – 30 pinnar. VSK har skrapat ihop 32 och Örgryte 33. Det är med andra ord en viktig batalj som inleds klockan 15:00 på Iver Arena på lördag.

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap