Sollentuna FK - Västerås SK 2 - 1

ons 18 aug 2021, 18:30

Herr, Cupmatch, SollentunavallenHuvudtränaren om dagens cupmatch

Ett tufft spelschema med tre matchen på sju dagar. För huvudtränare Kalle Karlsson finns ett tydligt dilemma: - Vi vill vinna idag men vi måste hitta balansen hur mycket och vilka spelare vi ska belasta i den här matchen, med tanke på att vi nyss spelat och snart spelar igen i serien.

Kalle, först ut innan vi hoppar in på dagens match, hur ser du på de nya spelarna som kom till spel i senaste matchen?

- Jag tycker de gjorde det bra i sina roller som de spelade i. Om vi tittar på Lawson gjorde han det han skulle göra, att vinna boll och bromsa upp deras omställningar. Taha gjorde ett piggt inhopp och var väldigt aktiv. Han rörde om i anfallsspelet och var en injektion vi behövde. Båda gjorde det bra.

Hur är stämningen i truppen just nu?

- Jag tycker stämningen är god. Visst är det roligare att vinna matcher men jag tycker alla håller humöret uppe. De matcher vi förlorat nu har ändå inneburit bra prestationer från lagets sida och det känner killarna. Vi har tro inför framtiden och då är det inga problem med stämningen.

Nu är det cupmatch mitt i veckan – insprängt mellan två viktiga seriematcher.

- Vi har förstås vetat om den här matchen länge och vi kan konstatera att det är ett tajt schema. De kommer helt klart krävas att vi fattar kloka beslut runt vilka som spelar idag.

- Det är definitivt så att vi vill vinna den här matchen, vi vill väldigt gärna gå vidare till gruppspelet och igen få de bra matcher vi fick i vintras. Samtidigt måste vi ha matchen mot Brage i huvudet – i praktiken innebär det att ha koll på skavanker i laget och hur många minuter olika spelare kommer att belastas under veckan.

Vi möter Sollentuna FK – jag antar att du har koll på dagens motståndare?

- Jag har väldigt bra koll på deras lag och jag känner tränaren sedan länge. Sollentuna är skickliga på att bygga upp spelet. Man har små tekniska mittfältare som är bra på små ytor och som på olika sätt kan hitta lösningar åt laget. Det finns en del bra fötter i laget och sen har de fått in Claus Royo som ger tyngd i deras backlinje.

Den här typen av cupmatcher brukar för de lag från lägre divisioner vara något av ”årets match”.

- Det stämmer, de lär vara heltaggade – men det kommer vi också att vara, vi vill verkligen vinna och gå vidare till gruppspelet, säger Kalle avslutningsvis.

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap