Landskrona BoIS - Västerås SK 1 - 0

sön 15 aug 2021, 13:00

Herr, Seriematch, Landskrona IP A-plan

Sent mål fällde Grönvitt i Landskrona

Hemmalaget tog samtliga tre poäng på Landskrona IP efter att Kevin Jensen gjort matchens enda mål i slutminuterna.

Med 86 minuter på matchklockan nöp Landskronas Kevin Jensen till med högerfoten från en position strax utanför offensivt straffområde. Det pressade avslutet styrde på Jesper Adolfssons ben och ändrade riktning helt. Anton Fagerström i VSK-buren slängde sig mot sin vänstra stolpe, men fick se bollen styras mot den andra änden av buren och gå in i nät till 1-0.
Det var också Kevin Jensen som hade matchens första farlighet, redan i den tredje minuten. Filip Olsson vek in från vänsterkanten och hittade Kevin Jensen vid halvmånen utanför boxen. Jensen lade över bollen på högerfoten och siktade mot den högra stolpen, men avslutet täcktes av Jesper Adolfsson och passerade kortsidan någon decimeter utanför målramen.
Landskrona skapade det mesta i chansväg under den första halvtimmen och hade ytterligare ett par möjligheter att ta ledningen. Bland annat hade Niklas Nielsen ett hårt skott mot det högra krysset som Anton Fagerström gjorde en fin parad på.

VSK skapade sin första farliga möjlighet i minut 36. Efter en misslyckad Landskronabrytning på mittplan kom Erik Björndahl och Filip Tronêt i ett två mot ett-läge med en hemmaförsvarare. Björndahl transporterade fram bollen och strax innan han nådde straffområdet friställde han sin anfallskollega med en passning i sidled. Tronêt tog med sig bollen in i boxen och försökte runda Kaddoura som kom utrusande från målburen. Tronêt kom halvt förbi keepern och fick iväg ett avslut med högern som strök högerstolpen och gick ut till en inspark för hemmalaget.
Nästa fina VSK-möjlighet kom i den 69:e minuten när debuterande Lawson Sabah skottade från distans. Ett långt inkast från höger nickades iväg av hemmaförsvarare och landade framför fötterna på Sabah. Mittfältaren tryckte till på halvvolley från cirka 20 meter och tvingade hemmamålvakten att sträcka ut rejält för att nå bollen nära ribban.
Bara minuten efter Sabahs projektil träffade Landskronas VIktor Ekblom virket. Inbytte Ekblom fick bollen i högerdelen av straffområdet och vände inåt i banan. Med vänsterfoten försökte han skruva upp bollen i det bortre krysset, men avslutet tog i ribban och ställningen var fortsatt 0-0.
I den 86:e minuten fastställde Kevin Jensen slutresultatet - men efter målet var Grönvitt nära att kvittera fighten. En lång vänsterhörna i minut 93 nådde pannan på Jacob Lindahl som nickade bollen mot mål. Avslutet passerade en feltajmad Kaddoura, studsade i backen och såg ut att gå in i nät. Alexander Tkacz ville annat och lyckades nicka undan bollen på mållinjen. Hörnan blev VSK:s sista målchans och Landskrona vann matchen med 1-0.


Huvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

Bortamatch mot svårspelade Landskrona BoIS. Lägg till det nya spelare i truppen som ska hitta in i laget. - Det är skönt nu att transferfönstret är stängt så av vi vet vad vi har att jobba med, säger Kalle Karlsson.

När vi pratar med Kalle sitter han i bussen med laget på väg ned till Landskrona för övernattning på hotell innan dagens match.

 Det har rimligen varit en intensiv vecka för dig Kalle – hur ser du på veckan som varit?

- Transferfönstret är stängt nu, det är väldigt skönt. Nu vet vi vad vi har att jobba med och vi känner till förutsättningarna. För en tränare blir det så klart alltid problematiskt på olika nivåer när transferfönster är öppna, inklusive de internationella. Men nu ska vi jobba på med det vi har.

Vilka utmaningar har man som tränare när det kommer in ett antal nya spelare i truppen samtidigt?

- Fotbollsmässigt så handlar det om att de nya ska hitta sina roller och hur de ska spela. Spelare som redan finns i truppen måste lära sig hur de nya spelar men också deras styrkor och svagheter, så att de kan användas respektive hanteras.

- Det bildas så klart en ny grupp när så många nya kommer in. Det handlar om att vårda det som vi har haft och forma en ny grupp som drar åt samma håll. Sånt är alltid en utmaning och det är något vi kommer att jobba med närmsta tiden.

Hur påverkas träningen av att det är nya spelare på plats?

- Träningen påverkas inte så mycket, det går ganska snabbt att få träningen att fungera när ett gäng nya spelare anlänt. Men måste så klart göra jobbet och sätta sig ned individuellt med varje ny spelare och berätta hur vi i tränarteamet tänker oss att saker och ting ska fungera. Det är viktigt att spelaren vet vad som förväntas och vilka krav vi har på dem. Får man fram det brukar träningarna flyta på.

Imorgon möter ni Landskrona – vad har du att säga om motståndarna?

- Landskrona är ett bra fotbollslag. De är duktiga på sin hemmaplan med sitt naturgräs. De spelar med en tydlig spelidé och de har värvat rätt spelare till varje position utifrån sin idé. Det gör laget homogent och svårslaget.

- Samtidigt har vi slagit dem. Vi använder så klart det som referens när vi tänker på den här matchen. Det fanns perioder i den matchen där vi lyckades bra med det vi ville göra. Nu kan vi förvänta oss att de skruvar på en eller annan sak i sitt spel. Det vi kan göra är att ta det vi gjorde bra sist och försöka upprepa detta utifrån de förutsättningar vi har, säger Kalle avslutningsvis.

 

Här är information om Landskrona BoIS

Med halva serien spelad har Landskrona samlat ihop 28 poäng - elva fler än Grönvitt. Skånelaget kommer från två raka förluster, mot VSK i omgång 14 och senast borta mot Helsingborgs IF. Innan nederlagen toppade Bois serien, men har ni trillat ner till en allsvensk kvalplats.
I Skånederbyt mot Helsingborg tog hemmalaget HIF ledningen i minut 17. Gästernas Kevin Jensen utjämnade tillställningen tio minuter innan pausvilan med sitt fjärde mål för säsongen. Med 20 minuter kvar skrev Helsingborgs Brandur Hendriksson Olsen slutresultatet till 2-1 med matchens sista påse.
I veckan förstärkte Landskrona truppen med Jacob Blixt, som kritat på ett kontrakt över säsongen 2023. Blixt har hämtats in från Division 1-laget Österlen där han noterats för fem mål på elva matcher. Under söndagen kan Blixt debutera för sin nya klubb.

Laguppställning

 

Startelvan

Anton Fagerström

Simon Gefvert
Samuel Sörman
Jesper Adolfsson
Kalle Björklund
Emil Skogh

Simon Johansson
Lawson Sabah
Olle Edlund

Erik Björndahl
Filip Tronêt

Avbytare

Danne Svensson
Viktor Steen
Jakob Lindahl
Dusan Jajic
Taha Ali
William Videhult
Viktor Prodell

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap