Västerås SK - Akropolis IF 2 - 3

mån 9 aug 2021, 19:00

Herr, Seriematch, Iver Arena
Publiksiffra: 850

Uddamålsförlust hemma mot Akropolis

Två snabba anfall i den andra halvleken av ett tillbakapressat Akropolis gav tre poäng till gästerna. Tillställningen på Iver Arena slutade 2–3 efter att Filip Tronêt och Olle Edlund nätat för Grönvitt.

Efter en relativt jämn inledning på Iver Arena – där Sportklubben hade flest chanser – hade båda lagen varsitt avslut i överliggaren innan Cesar Weilid öppnade målskyttet för gästerna med sin första påse för säsongen i matchminut 31.

Lagkapten Panajotis Dimitriadis fick bollen centralt i banan på offensiv planhalva och hittade ut till höger där Cesar Weilid tog emot bollen. Ytterspringaren hittade in med en passning centralt i planen till Christian Rubio Sivodedov som vände upp och slog en låg genomskärare tillbaka till Weilid, som tagit en löpning in i boxen. Akropolisspelaren tog med sig bollen inåt i straffområdet och skickade sedan iväg ett lågt skott med vänsterfoten mot Anton Fagerströms främre stolpe. VSK-keepern sträckte ut längs konstgräset men lyckades inte nå avslutet som passerade mållinjen nära stolpen. Halvleken slutade 0–1 och ett frustrerat VSK gick till pausvila i underläge.

Bara minuten in i den andra halvleken dubblade Akropolis sitt övertag. Från egen planhalva slog Panajotis Dimitriadis en lång djupledsboll mot Daniel Larsson. Anfallaren vände upp, inväntade medspelare och hittade Christian Rubio Sivodedov längs högerkanten. Mittfältaren slog in ett lågt inspel mot straffpunkten där en helt fristående Marcus Burman mötte bollen med sin högerfot. Burmans precisa högerkanon gick rakt upp i den närmsta krysset och gästerna var i ledning med två mål mot noll.

Andra halvlek handlade helt och hållet om Sportklubbens jakt på en boll i nät, och i matchminut 54 hittade Filip Tronêt rätt för andra matchen i följd. Emil Skogh slog en lång hörna från höger som Gustaf Lagerbielke mötte i den bortre delen av målområdet. Mittbacken skickade in ett lågt inspel tvärs över målområdet som nådde Tronêt i öppet läge nära den högra stolpen. Anfallaren skottade från snäv vinkel och lyckades dunka upp 1–2 i det vänstra krysset, bakom en chanslös Johan Alvbåge i gästernas mål.

VSK Fotboll fortsatte att trycka på för en kvittering, men fick sig en riktig kalldusch när gästerna återigen dubblade övertaget via ett snabbt anfall i minut 61. Efter en lång utspark från Alvbåge damp bollen ned framför fötterna på Christian Rubio Sivodedov – som från mitten på offensiv planhalva slog sin tredje assist för kvällen. Med en låg passning hittade lagkaptenen en djupledslöpande Marcus Burman i högerdelen av offensiv box. Burman tog med sig bollen och sköt från snäv vinkel in 3–1-målet via den bortre stolpen.

Grönvitt gav inte upp och fortsatte kontrollera bollinnehavet. Bara tre minuter efter Burmans andra påse för kvällen skulle Olle Edlund reducera matchen. Jesper Adolfsson slog ett svepande inlägg mot straffpunkten där Erik Björndahl nådde högst. Anfallaren nickade ner bollen bakåt i planen till Olle Edlund i en position strax utanför boxen. Edlund nöp till på volley med sin vänsterfot och fick till ett avslut som studsade in i mål nära den högra stolpen.

Efter reduceringen kämpade VSK febrilt för att utjämna matchen, men lyckades inte hitta en kvittering. De tre poängen gick till Akropolis som nu samlat ihop lika många pinnar – 17 stycken – som VSK Fotboll.Kalle Karlsson inför Akropolis IF

Inslängd i hetluften direkt som ny huvudtränare. Nu vill Kalle Karlsson göra om i lagets sätt att spela. - Till dagens match har vi skruvat på det som vi kunnat med bara en träningsvecka att jobba på, säger huvudtränaren.

Kalle, hur har du upplevt din första vecka som huvudtränare i VSK Fotboll?

-  Det har varit hektiskt. Jag kastades rakt in i en ny roll där jag direkt har fått ta tag i saker som tidigare inte låg på mitt bord. Det har varit jobb dag som natt den senaste veckan. Samtidigt måste jag och teamet blicka framåt eftersom vi har haft dagens match att förbereda oss för. Jag har också lagt ned mycket tid på att jobba med det nya teamet som nu är på plats. Så klart har vi inte kunnat göra allt som vi vill men vi har lagt grunderna för hur vi vill att det ska se ut i framtiden.

Om den gångna träningsveckan säger Kalle så här

- Vi har tränat lite mer intensivt än tidigare. Spelarna har svarat bra på träningen och jag tycker att de har känts mer påkopplade. Som ny tränare vill jag hinna med så mycket som möjligt. Det har varit en utmaning att fokusera på de saker vi kan förbättra en vecka inför match och se till att annat får vänta till kommande träningar.

Nu möter ni Akropolis – vad har du för tankar runt motståndarna?

- De har bytt tillbaka till sin gamla tränare som de hade tidigare år (Giannis Christopoulos). Akropolis tycker jag var en stor överraskning under fjolårets säsong. Spelet ser ganska lika ut som ifjol. Det finns vissa skillnader som speglar skillnaden i hur de ligger i tabellen i år jämfört med i fjol.

Hur vinner vi mot Akropolis?

- Jag hoppas vi kan utnyttja saker i vår offensiv som gör att vi får våra chanser och vi ska också dra nytta av de svagheter defensivt som jag tycker finns hos Akropolis.

Avslutningsvis Kalle, får vi se några förändringar i hur vi spelar under din ledning?

- Som jag sa, vi har skruvat på det vi kan göra med bara en träningsvecka bakom oss. Hur det kommer se ut på planen idag får ni se, jag vill inte ge Akropolis några förhandstips om hur det kommer att se ut, det får de och ni som tittar upptäcka.

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap